Lotul ,,Hyperion” rămâne după gratiiNicoleta Gumă, fost director al Centrului Tutorial de la Caransebeş al Universităţii Hyperion, şi prof. Gheorghe Stancu rămân după gratii. Aceasta este decizia Curţii de Apel Timişoara, care a judecat luni, 16 august, recursul intentat de procurori la decizia Tribunalului Timiş, prin care cei doi ar fi putut fi cercetaţi în stare de libertate.

În favoarea lor, procurorii au susţinut că ancheta nu a fost încă finalizată, iar odată puşi în libertate, cei doi ar putea influenţa martorii.

Potrivit site-ului de investigaţii Pressalert, între timp, tot la cererea procurorilor, lucrările studenţilor care au dat şpagă câte 1.500 de euro pentru a obţine fără efort intelectual diploma de licenţiat al Facultăţii de Drept au fost reverificate. Aşa s-a constatat că au fost acordate note mai mari şi cu 5-7 puncte. În concluzie, o lucrare care în mod normal ar fi trebuit notată cu 3, a fost catalogată ca una de nota 10.

Nicoleta Gumă şi Gheorghe Stancu rămân în arest până la expirarea celor 30 de zile, adică până în data de 2 septembrie 2010, când se vor prezenta din nou în faţa Tribunalului Timiş. Şi în ceea ce priveşte pe cea de-a treia persoană reţinută, Eugen Tacotă, studentul care a colectat banii de la colegii lui, Curtea de Apel Timişoara a hotărât să rămână după gratii până în data de 2 septembrie.

În funcţie de decizia instanţei şi de mersul anchetei procurorilor DNA, aceştia din urmă ar putea cere prelungirea mandatelor de arest preventiv. Între timp, audierile martorilor continuă.

Sonia BERGER