Liliana Danci atacă Jocurile Olimpice la Maratonul de la Viena


Atleta Liliana Danci este una dintre sportivele de top ale județului Caraș-Severin, cu prezențe importante în competițiile naționale și internaționale. Sportiva pregătită de antrenorul emerit Cristian Dragomir s-a regăsit mereu în ultimele ediții ale Top Sport Caraș-Severin, inclusiv în cea făcută public oficial în cursul săptămânii trecute. La 25 de ani, are un palmares bogat și vizează cea mai mare competiție de pe planetă, Jocurile Olimpice.

Aflată, recent, pe meleagurile natale, Liliana Danci se pregătește cu seriozitate pentru principalul obiectiv din 2016. Deși a fost nevoită să abandoneze în toamna trecută în Maratonul de la Frankfurt, din cauza unei probleme medicale, atleta originară din Cornuțel, comuna Păltiniș, dar legitimată la Clubul Sportiv Municipal Reșița, nu se dă bătută și privește cu optimism spre 2016. Viena este orașul care îi poate aduce, în luna aprilie, marea bucurie a calificării în premieră la Jocurile Olimpice.

În 2015, am obținut medalia de bronz la Campionatul național de pistă, de la Pitești, în proba de 10.000 de metri, și sunt fericită cu această medalie. Singurul meu regret este că nu mi-am realizat baremul pentru Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. La Maratonul de la Frankfurt, am fost în grafic, sub barem, până la kilometrul 25, dar de acolo a început o mică durere la piciorul drept, în talpă, și până la kilometrul 30 n-am mai suportat durerea, așa de puternic s-a declanșat, și m-am oprit acolo. Mi-a părut rău, chiar am plâns tot drumul de la locul abandonului până unde era poziționată delegația României. A fost un moment foarte greu pentru mine și sper ca 2016 să-mi aducă multă sănătate. Am plecat cu gândul că voi alerga și-mi voi realiza baremul, fără nicio durere, la Viena, în aprilie. Acolo am mai alergat, cunosc traseul și acolo am stabilit și recordul personal la maraton, două ore și 48 de minute. Sunt foarte aproape de baremul pentru Jocurile Olimpice, care este de două ore și 45 de minute“, ne-a spus, plină de optimism, Liliana Danci.

Tot la Viena, Liliana Danci va alerga și în cunoscuta cursă umanitară „Wings for Life”. Atleta din Caraș-Severin este câștigătoarea edițiilor din 2014 și 2015 ale „Wings for Life România”. „În 2016 voi alerga tot la Viena pentru cei care nu pot, în acea cursă umanitară, «Wings for Life». Vă invit să luați startul cu mine, pe 8 mai, la Viena, întrucât în România această acţiune nu se mai organizează“, a precizat Liliana Danci, care s-a pregătit la Caransebeș, sub îndrumarea antrenorului emerit de atletism Cristian Dragomir, și el prezent în Topul sportiv al antrenorilor cărășeni, pe poziția a doua, pentru activitatea depusă în 2015.

Condițiile, pentru mine, pot să spun că sunt bune. Eu prefer șosea, pistă mai puțin. Proba mea este doar pe șosea. Sunt bucuroasă că domnul Cristian Dragomir mă antrenează și mă susține, iar când îmi este greu este alături de mine. Și colegii sunt minunați. Aş dori să ajungem cât mai mulți la Europene, Mondiale și Jocurile Olimpice“, a mai spus cunoscuta atletă Liliana Danci. Ea i se poate alătura, în 2016, lui Marius Cocioran, deocamdată singurul sportiv legitimat la un club din Caraș-Severin calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Marian CĂRĂVAN