LICITAȚIE PENTRU NOILE INSULE ECOLOGICE DIN CARANSEBEȘMinisterul Mediului a demarat licitația prin care municipiul Caransebeș va beneficia de 25 de insule ecologice digitalizate, printr-un proiect în valoare de 1.463.551,25 lei, depus de Primăria Caransebeș pe PNRR.
Este vorba de 25 de insule ecologice digitalizate de Tip 1, respectiv insule supraterane, încasetate cu 5 containere de câte 1,1mc pentru deșeuri biodegradabile, reziduale, deșeuri de plastic și metal, de sticlă, carton și hârtie. Aceste containere digitalizate, destinate colectării separate a deșeurilor, vor fi amplasate în zonele aglomerate ale municipiului, deservind maxim 200 de persoane fizice arondate care vor primi cartele electronice pentru acces, vor fi protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat.
Pentru o rapidă implementare a proiectului, Primăria Caransebeș a început deja să realizeze platformele pe care vor fi asamblate cele 25 de insule ecologice care vor fi livrate după licitația organizată de Ministerul Mediului.