Descântec cu cântec la Caransebeş şi Bocşa


În data de 28 martie, la ora 12, în timp ce se afla într-un parc din Caransebeș, o femeie în vârstă de 40 de ani a fost abordată de o persoană necunoscută de sex feminin, care i-ar fi cerut bijuteriile personale pe care le purta, respectiv cerceii, un lănțișor și două inele, sub pretextul că îi va descânta. Partea vătămată a acceptat, fiind de acord ca bijuteriile să fie puse într-o batistă pe care o va desface peste trei zile.

După ce presupusa autoare a înșelăciunii a plecat, femeia a desfăcut batista, constatând că în locul bijuteriilor se află mai multe hârtii și monede fără valoare.

În aceeași zi, în jurul orei 13.40, o femeie în vârstă de 26 de ani, din Bocșa, a fost abordată de două persoane necunoscute pe Str. Republicii din localitate, care i-au propus să îi descânte. Femeia a urmat indicațiile acestora, acceptând să pună suma de 1.500 de lei și 50 de euro într-un ziar. Profitând de neatenția ei, cele două persoane necunoscute i-au pus în poșetă un alt ziar, în care era o cârpă. Femeia a realizat că a fost înșelată ulterior, când necunoscutele au plecat. Ambele femei înșelate s-au prezentat apoi la Poliție, sesizând faptele întâmplate.

Polițiștii au făcut cercetări pe raza orașelor Bocșa și Caransebeș, fiind instituite filtre la Berzovia și Măureni.

După aproximativ o oră, polițiștii au depistat pe raza localității Măureni un autoturism în care se aflau un bărbat şi două femei din Argeș, cu vârste cuprinse între 37 și 44 de ani, presupușii autori ai înșelăciunilor. Cele trei persoane au fost conduse la sediul Poliției din Bocșa, unde și-au recunoscut faptele, pe numele lor fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 3.300 de lei și 50 de euro, a fost recuperat în totalitate și predat persoanelor vătămate.

Bogdan NAUM