Francezii din Montrevel en Bresse, în vizită la prietenii lor de la SacuTimp de trei zile, o delegație franceză a efectuat o vizită în două comune cărăşene, respectiv Sacu și Constantin Daicoviciu. Luni, 29 august, Annie Mignot şi Jacques Fontane, copreşedinţi ai Association de Coopération et Solidarité Internationale Montrevel en Bresse, Christiane Collas, primar al localităţii Confrancon, și o reprezentantă a Primăriei Saint Trivier de Courtes au vizitat comuna Sacu și au purtat discuții cu oficialitățile locale.
În ziua următoare, în incinta Școlii Gimnaziale Sacu, în prezența cadrelor didactice şi a primarului Nicolae Daminescu, delegația franceză, împreună cu profesorul Petru Băloni, au prezentat noul proiect HEXAGON, ce se adresează copiilor doritori de a cunoaște cultura franceză, de a învăța limba acestei ţări. La întâlnire au mai fost prezenţi soţii Doru Maniu, regizor la Teatrul de Păpuşi din Timişoara, şi Roxana Maniu, profesoară de pian la Colegiul Naţional „Ion Vidu” din municipiul de pe Bega, cei doi urmând să realizeze un spectacol în limba franceză în care actorii vor fi copiii români. Prezentarea a fost urmată de întâlnirea cu oficialitățile comunei Constantin Daicoviciu și de vizitarea acestei localităţi.
În cursul dimineții de miercuri, 31 august, delegația franceză a avut o ultimă întâlnire cu oficialitățile celor două comune, la sediul Primăriei Sacu.
Viorel SPAIUC