,,Let’s Do It, Caransebeş!”


Consiliul Local Caransebeş şi Clubul Montan din municipiu au încheiat un Protocol de parteneriat pentru implementarea proiectului la nivel naţional „Let`s Do It, Romania!”. Acesta are ca scop curăţarea mormanelor de gunoi din arealele naturale, acţiune ce va avea loc în data de 25 septembrie a.c. Potrivit Protocolului, Clubul Montan se obligă să identifice zonele cu deşeuri, să mobilizeze, împreună cu autorităţile, echipe de voluntari pentru colectarea deşeurilor şi să coordoneze activităţile din ziua de colectare a deşeurilor.

La rândul lui, Consiliul Local se obligă să asigure cheltuielile de transport şi de depozitare a gunoiului menajer colectat de pe raza teritorial-administrativă a municipiului, la deponeul de la Oţelu Roşu.

Dacă România reuşeşte să facă curat în întreaga ţară, va fi statul cu cea mai mare suprafaţă care a pus în aplicare cu succes proiectul „Let’s Do It!”. Ideea acestei mişcări internaţionale a pornit de la un estonian, Rainer Nolvak, care, alături de doi prieteni, i-a mobilizat pe concetăţeni la curăţenie, în martie 2008. (C. Senco)