La Turnu Ruieni, Cosmin Belci a dorit să facă lucrurile într-un mod echilibratPrimarul comunei Turnu Ruieni, Cosmin Belci, aflat la primul mandat în fruntea obştii din această localitate, şi-a făcut recent un bilanţ al realizărilor sale după un an de la alegerile din luna octombrie 2020.
La Borlova – ne-a spus edilul –, s-a făcut recepția grădiniţei, au fost finalizate lucrările la școală, s-a achiziționat, cu bani din bugetul local, mobilier pentru bunăstarea elevilor şi a fost amenajat locul de joacă din Parcul Dragalina.
De asemenea, la Cicleni s-a reabilitat drumul dintre această localitate şi satul Dalci, aceasta însemnând decolmatarea rigolelor, înlocuirea unui număr de trei subtraversări pentru apa pluvială și pietruirea întregului tronson, în lungime de 2,3 km.
„La Dalci, am asfaltat primul tronson de drum comunal şi am amenajat locul de joacă din curtea școlii. În centrul de comună, s-au reabilitat două săli de clasă de la Şcoala Gimnazială «Trandafir Cocîrlă», a fost modernizat podul din zona dinamitieră, am reabilitat podul «Pârâul Cerbul» şi am amenajat terenul sintetic şi locul de joacă din Parcul «Trandafir Cocîrlă». La Zerveşti au fost reabilitate Staţia de epurare, podul peste râul Sebeș, s-a amenajat locul de joacă din curtea şcolii şi, pentru iubitorii de sport, s-a reînființat echipa de fotbal «Narcisa Zerveşti»”, ne-a spus Cosmin Belci.
De asemenea, la Zlagna au fost finalizate rigolele stradale, a fost modernizat podul peste pârâul Zlagna, s-a mai achiziționat o pompă pentru foraj, denisipare foraj, a fost reabilitat drumul communal şi a fost amenajat locul de joacă din curtea şcolii.
În localitatea Muntele Mic a avut loc pregătirea terenului pentru amenajarea unui lac artificial din care să fie alimentată instalația generatoarelor de zăpadă.
„Pe plan managerial, datorită reducerii numărului de angajați din aparatul de specialitate al primarului, am constatat o economie de aproximativ 340.000 de lei. Cu o parte din bani am dublat valoarea burselor de merit pentru elevii din comuna noastră, am achiziționat un număr de 75 de cărți pentru elevii premianți și un număr de 27 de pachete ce constau în rechizite pentru elevii care provin din familii defavorizate. Tot în acest an am reușit să implementăm programul «Masa caldă în şcoli», program datorită căruia 310 copii primesc ca și prânz un fel de bază dintr-un meniu ales de către nutriționist. Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc cetăţenilor comunei pentru răbdarea pe care au avut-o, deoarece înțeleg disconfortul generat de şantierele de la rețelele de apă, canal sau drumuri. Având în vedere că administrez o comună formată din şase localități și o stațiune turistică, mi-am dorit să fac lucrurile într-un mod echilibrat. Cu siguranță sunt multe de făcut, dar împreună cu echipa formată în jurul meu nu avem de gând să ne plafonăm”, a mai declarat edilul comunei Turnu Ruieni.
Bianca METEŞ