La Piaţa Gugulanilor din Caransebeş s-a strâns cureaua 1Odată cu relaxarea măsurilor de siguranţă impuse de epidemia de COVID-19, Piaţa Gugulanilor din Caransebeş s-a animat din nou, de parcă stările de urgenţă şi de alertă nici n-ar fi existat. Cum însă nu se poate face abstracţie de ele, dar mai ales de consecinţele pe care le-au generat, zilele trecute am purtat o discuţie pe această temă cu Ion Gheorghe Ştefan, şeful Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor”, şi cu şeful de birou Luminiţa Verdeş.
Conform declaraţiilor celor doi, în tot acest răstimp aici nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu noul Coronavirus, şi asta pentru că, îndată după Ordinul prefectului judeţului, Cristian Gâfu, de redeschidere a pieţei, în acest spaţiu comercial s-au luat măsuri de siguranţă care au vizat atât clienţii, cât şi producătorii.
În data de 17 mai, cu două zile înainte de redeschiderea bazarului, personalul pieţei a efectuat dezinfectarea acestuia. „Totodată, ne-am îngrijit să eliberăm intervalele dintre agenţii economici, pentru a putea asigura locurile de refugiu atunci când creşte numărul de clienţi. De asemenea, am dat curs solicitării venite din partea agenţilor economici de a renunţa la pază, pentru că, având în vedere actuala situaţie economică, ei nu-şi mai permit să plătească acest serviciu. În consecinţă, ca urmare a discuţiilor pe care aceştia le-au avut cu Luminiţa Verdeş, am hotărât să montăm la acest obiectiv 11 camere de luat vederi. A rămas un singur punct de pază plătit, pe contract, cu Societatea Comercială «POLCOM», pentru Piaţa agroalimentară, cu obligaţia ca agentul să facă rondul de noapte şi în zona bazarului”, a spus Ion Gheorghe Ştefan.
La rândul ei, Luminiţa Verdeş a declarat că la piaţă s-au redus cheltuielile la capitolul bunuri şi servicii, respectiv la consumurile de apă, gaz şi curent, precum şi în ceea ce priveşte asigurarea pazei, din trei posturi rămânând doar unul. „Odată cu venirea dlui Ştefan am rezolvat parţial şi Piaţa de cereale, redeschisă odată cu intrarea în Starea de alertă. Astfel, am defrişat de verdeaţă întreaga zonă şi am nivelat calea de acces, am creat un circuit pentru a asigura fluiditatea, fiindcă, în fiecare zi de joi, acolo e un furnicar de oameni”, a mai spus Luminiţa Verdeş.
Ca planuri de viitor, Ion Gheorghe Ştefan a vorbit despre continuarea investiţiei la Hala de lactate, unde urmează să se realizeze racordul la reţelele de apă şi de canalizare, pentru care se aşteaptă avizul de la Aquacaraş. „Când am venit eu, proiectul exista deja, am făcut doar câteva mici modificări, dar se va rezolva şi această problemă. De asemenea, vrem să facem trotuarul de lângă clădire, atât pentru a proteja faţada, cât şi pentru a avea o circulaţie pietonală mai bună în jurul clădirii, obiective pe care cred că le vom putea realiza într-o lună. În funcţie de veniturile pe care le vom obţine, vom vedea cu ce continuăm investiţiile în această hală, dar prioritare sunt condiţiile de siguranţă imouse de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Fiind vorba despre o clădire nouă, trebuie să avem un proiect avizat de ISU, iar noi tot ce facem facem din fonduri proprii, fiindcă piaţa nu primeşte bani de la Consiliul local, noi trăim din autofinanţare, venituri obţinute din taxa forfetară şi din închirieri”, a adăugat şeful Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor”.
De asemenea, mai există în mapă un proiect de modernizare a Pieţelor de vechituri şi de cereale, în valoare de peste 400.000 de lei, acesta fiind, în momentul de faţă, în stadiul de obţinere a avizelor, însă, aşa cum am mai spus, totul depinde de încasările realizate de acest serviciu în perioada următoare.
„Cu toate astea, suntem optimişti. Împreună cu dl Ştefan, cred că vom face lucruri minunate la piaţă, şi totul va merge aşa cum trebuie aici. Chiar mă bucur că este colegul meu, pentru că, din 2013, de când dânsul a venit la Serviciul Public de Întreţinere şi Reparaţii, n-am luat, niciodată, nicio hotărâre într-o problemă tehnică, până nu m-am consultat cu dl Ştefan”, a mai spus Luminiţa Verdeş.
Sonia BERGER


Un gând despre “La Piaţa Gugulanilor din Caransebeş s-a strâns cureaua

Comentariile sunt închise.