Comuniune prin rugăciune la TeregovaDuminică, 27 februarie, credincioşii din Parohia Teregova au primit cu bucurie în mijlocul lor pe membrii Corului Catedralei Episcopale „Învierea Domnului şi Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş. Evenimentul s-a înscris în agenda activităţilor care marchează Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului în Patriarhia Română. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată în Biserica cu Hramul „Sfântul Dimitrie” din Teregova de părintele vicar eparhial, arhimandrit Constantin Timiş, părintele paroh Simion Bica, părintele profesor Ioan Smultea, împreună cu diaconii Gabriel-Mihail Bica şi Cătălin-Daniel Ciorângă, iar răspunsurile liturgice au fost date din cafasul sfântului lăcaş de corul catedralei, dirijat de părintele profesor Petru Paica.
Aflându-ne, după rânduiala Bisericii, în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi şi a perioadei de pregătire pentru întâmpinarea Postului Mare, în cuvântul de învăţătură, părintele arhimandrit Constantin Timiş a vorbit despre judecata particulară şi cea generală, arătând că Hristos este Cel care ne descoperă calea spre Dumnezeu. Prin identificarea Sa cu cei neputincioşi şi în suferinţă, Iisus Mântuitorul ne dă cel mai elocvent exemplu de iubire faţă de semeni, iar postul şi rugăciunea sunt „armele” noastre în lupta pentru veşnicie.
În încheiere, părintele paroh Simion Bica a adus mulţumiri oaspeţilor şi tuturor celor prezenţi la această veritabilă întâlnire în rugăciune, dar a vorbit şi despre importanţa rugăciunii în comuniune, mai ales în contextul actual, al suferinţelor provocate de pandemie şi război.
Dincolo de eveniment, aceasta a fost ocazia debutului unei frumoase colaborări între Corul Catedralei din Caransebeş şi Corul „Învierea” din Teregova pe parcursul acestui an dedicat rugăciunii, ca temelie a vieţii creştine, adevărată scară spre desăvârşirea duhovnicească, nu doar prin participarea personală şi familială, dar şi liturgică, în comunitate.
Gabriela-Violeta BICA