La Oţelu Roşu se pregăteşte terenul pentru investitori


În cursul săptămânii trecute, administraţia locală din Oţelu Roşu a demarat o campanie de plombare a străzilor din oraş. Lucrările sunt necesare, deoarece, la ora actuală, străzile laterale sunt în mare suferinţă, ne-a informat primarul Luca Mălăiescu. Costul acestora se ridică la aproximativ 50.000 de lei, banii provenind din bugetul propriu.

În ceea ce priveşte rezultatele vizitei efectuate de edilul-şef al capitalei Văii Bistrei, în Italia, la mijlocul lunii mai, prilej cu care a avut o serie de întâlniri cu oameni de afaceri din Catania, Marsala şi Nicolosi, Luca Mălăiescu a spus că la Oţelu Roşu au venit doi investitori foarte importanţi din Sicilia, unul dintre ei arătându-se interesat de Combinatul siderurgic, însă, din păcate, noii proprietari, fiind plecaţi la Moscova, nu s-a putut discuta faţă în faţă cu ei, iar omului de afaceri italian nu i s-a permis accesul în societate fără aprobarea lor.

Urmare a lobby-ului agresiv pe care administraţia locală a început să-l facă, atât pe plan intern, cât şi extern, este posibil ca, încă în cursul acestui an, la Oţelu Roşu să fie create minimum 100 de noi locuri de muncă. Pentru ca acest obiectiv să fie atins, mai este nevoie de transferarea terenului extravilan-păşune, în intravilanul localităţii. „Acesta este obiectivul nostru imediat, pentru că, este ştiut, orice investitor care vrea să construiască un imobil, o hală, are nevoie în primul rând de teren. Noi avem să aducem acest teren, pe care oraşul îl are doar în zona Gai, la nivel de teren intravilan, pentru a-i atrage spre Oţelu Roşu. Am demarat procedurile în acest sens, de destulă vreme, pot să spun că ele se apropie deja de finalizare, şi cred că în maximum o lună şi jumătate vom avea disponibile aproximativ 50 de hectare de teren special destinat viitorilor potenţiali investitori”, a mai spus Luca Mălăiescu.

Sonia BERGER