La Fârliug, mistreţii pot să stea liniştiţi. Până la toamnă…


Dealurile din jurul Fârliugului au fost extrem de animate la sfârşitul săptămânii trecute, când membrii Grupei 4 de vânători, Fârliug – Ezeriş, a judeţului Caraş-Severin, care deţine cel mai mare fond de vânătoare, şi invitaţii lor, au marcat închiderea sezonului la mistreţi. După mai multe ore petrecute în standuri, apoi de goană şi urmărirea mistreţilor, care însă nu s-au arătat dornici să intre în cătările armelor, vânătorii s-au îndreptat cu tolbele goale spre Casa de Cultură „Fârliugeana”, pentru tradiţionalul bal, petrecerea încheindu-se târziu, în noapte.

Ce poate fi mai frumos decât această reuniune a vânătorilor, desfăşurată sub semnul prieteniei? Ca de fiecare dată, ultima partidă de vânătoare a coincis cu balul pe care îl organizăm în comuna pe care o păstoresc. Sunt extrem de bucuros de modul în care s-a desfăşurat această zi, chiar dacă nu am reuşit să împuşcăm la vânătoare niciun exemplar… Cu siguranţă, asociaţiile care militează pentru protecţia animalelor sălbatice au fost astăzi pe deplin satisfăcute”, ne-a spus Ioan Borduz, primarul comunei Fârliug şi totodată preşedinte al Clubului de Vânătoare Reşiţa.

La rândul său, şeful Grupei de vânători Fârliug – Ezeriş, Ion Mustaţă, ne-a informat că sezonul la mistreţi a fost unul bun, fiind îndeplinite în cea mai mare parte obiectivele pe care grupa pe care o conduce şi-a asumat-o.

Printre vânătorii prezenţi la ultima vânătoare de mistreţi a sezonului s-au aflat fostul internaţional Dorinel Munteanu, campionul mondial la box, Francisc Vaştag, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, un vânător împătimit, el fiind şi preşedintele AJVPS Caraş-Severin şi Mircea Ciobanu, directorul aceleiaşi Asociaţii.

Din discuţiile purtate cu Ioan Borduz, Ionesie Ghiorghioni şi Mircea Ciobanu, am înţeles că pentru ei a fost important să arate că au un fond bun de vânătoare, însă sezonul care s-a încheiat nu a fost unul foarte productiv din acest punct de vedere. „Dar şi vânatul trebuie să aibă şansa lui, nu-i aşa?”, a concluzionat gazda evenimentului.

Programul artistic a fost susţinut de tânăra Geanina Blaga, din Lugoj, iar voia-bună – de către toţi cei prezenţi la bal.

Bogdan NAUM