Pompierii caransebeşeni şi-au încheiat misiunea în Franţa şi au revenit acasăTimp de o săptămână, 77 de salvatori români, printre care s-au numărat şi plt. adj.-șef Gheorghe Olteanu, plt.adj. Bogdan Nicola, plt.adj. Ioan Cata, plt.adj. Caius Lupu, plt.adj. Adrian Bursuc din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa, precum şi plt.adj.-șef Ioan Rain, plt.adj. Alin Drăgușin şi plt.maj. Ioan Sîrbu, de la Detaşamentul din Caransebeş, au participat la misiuni de stingere a incendiilor în sud-vestul Franței, în condiții meteorologice deosebite, misiunea încheindu-se vineri, 19 august. Misiunile modulului RO-GFFF-V au constat în identificarea și lichidarea focarelor ascunse, precum și protejarea locuințelor aflate în vecinătate, de posibile alte focare existente.
Eforturile pompierilor militari români au fost susținute de implicarea extraordinară a autorităților și a voluntarilor din Franța, care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în țara gazdă, ne-au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.
Ajutorul pe care România l-a acordat autorităților franceze a fost în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.
O parte a modulului a revenit în țară vinerea trecută, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale, iar ceilalți salvatori, împreună cu tehnica de intervenție, au ajuns în țară pe cale terestră.
Bianca METEŞ