La Caransebeş, Viitorul a răspuns: Prezent!


caransebes 3

Noua echipă de fotbal a municipiului – „Viitorul” Caransebeş –, înfiinţată la sfârşitul anului trecut, după dezafilierea vechii formaţii care a activat în Liga a II-a, a avut marţi, 26 iulie, primul antrenament, pe stadionul din cartierul Balta Sărată. Au răspuns convocării lansate de antrenorul Dan Doran, care va fi secondat pe banca tehnică a gugulanilor de Petru Bona, un număr de 23 de jucători, printre aceştia regăsindu-se şi câteva nume cunoscute iubitorilor fotbalului din municipiu, ei evoluând anul trecut în echipa care activa în Liga a II-a. Este vorba despre Cosmin Negoescu, Cristian Suru, Cristian Birăescu, Daniel Şandru, Laurenţiu Vătafu, Nicuşor Imbre, precum şi veteranul Bebe Feneş, care este accidentat deocamdată, dar care a ţinut să răspundă apelului lui Dan Doran, cel care, anul trecut, l-a reactivat, aducându-l, la 37 de ani, la echipa care a evoluat în eşalonul secund al fotbalului românesc. De la primul antrenament au lipsit, din motive obiective, trei sportivi, care însă vor completa, în cel mai scurt timp, lotul noii echipe „Viitorul” Caransebeş.

„Ceea ce a început în timpul mandatului dlui Marcel Vela continuă, iată, acum, când primar este Felix Borcean. Am demarat activitatea la club cu trei grupe de copii, iar din această vară avem şi o echipă de Liga a IV-a, «Viitorul» Caransebeş. În acest început de pregătire, mă bazez pe un lot de aproximativ 28 de jucători. În afară de cei care au mai evoluat, fie în Liga a II-a, fie în urmă cu doi sau trei ani sub culorile oraşului, mai sunt câţiva sportivi tineri, din localităţile învecinate. A venit un «contingent» de la Prisaca, echipă care a promovat în Liga a IV-a, pe care încercăm să-i integrăm în formaţia noastră, au mai venit jucători de la «Foresta» Armeniş, şi, în plus, e Bebe Feneş, pe experienţa căruia mă bazez”, a declarat tehnicianul Dan Doran. El a mai spus că, în momentul de faţă, conducerea „Viitorului” trebuie să adune tot ce este mai bun în Caransebeş, tocmai pentru a putea să demonstreze că aceşti jucători din municipiu şi cei din localităţile apropiate pot face faţă cu brio Ligii a IV-a şi nu exclude posibilitatea ca, pe parcurs, echipa să promoveze în Liga a III-a.

„Şi aş dori să mai precizez că jucătorii nu au venit la echipă pentru cine ştie ce recompense materiale. Vreau să se ştie că aici, la Caransebeş, se joacă fotbal din plăcere”, a mai adăugat Dan Doran.

Prezent în tribună, alături de preşedintele clubului, Andrei Ungur, şi de liderul galeriei caransebeşene, Aurelian Linchi Popescu, directorul sportiv Gabi Ţurcaş s-a arătat optimist în ceea ce priveşte viitorul… „Viitorului”. „Am reuşit să adunăm la echipă un lot de jucători valoroşi, cu care sperăm să facem o figură cât mai frumoasă în noul sezon al Ligii a IV-a. Nu ne-am propus obiective pe termen lung, intenţia noastră a fost aceea de a promova jucători tineri, din propria pepinieră, cu un nucleu de jucători cu experienţă, care-i pot ajuta să crească pe copiii care vin din spate”, a spus Gabi Ţurcaş.

Chiar dacă la baza sportivă din Balta Sărată, administrată de Constantin Valentin Lăzărescu, mai sunt lucruri de pus la punct, gazonul se prezintă, totuşi, în stare foarte bună, acesta fiind locul unde „Viitorul” îşi va desfăşura antrenamentele, meciurile oficiale urmând să fie găzduite de Stadionul Municipal din Parcul Teiuş.

Sâmbătă, 30 iulie, de la ora 10, pe arena din Balta Sărată se va desfăşura un joc-şcoală, pentru evaluarea şi selectarea sportivilor, Dan Doran exprimându-şi intenţia de a merge pe un lot de 22 de jucători de câmp şi doi portari.

Sorin ROGOZ