„Mătase” aspră la Caransebeş


FC Caransebeş – Minerul Jilţ Mătăsari 1-0 (0-0)

În etapa a VIII-a a Seriei a IV-a din Liga a III-a, gugulanii au întâlnit sâmbătă, 20 octombrie, pe stadionul din Balta Sărată, pe Minerul Mătăsari, o formaţie care a dat o replică neaşteptat de bună caransebeşenilor, o echipă solidă, puternică şi care s-a dovedit o nucă greu de spart pentru băieţii antrenaţi de Liviu Achim.

Gazdele au început în forţă, în minutul 2 Staicu trimiţând două voleuri consecutive din careul gorjean, după o centrare bună venită de pe stânga, de la Vucea, însă ambele şuturi s-au lovit de fundaşii adverşi. În minutul 11, Liuba a centrat de pe dreapta, peste întreaga apărare oaspete, mingea a ajuns la Vucea, care a pus latul la doar 4 metri, însă din pământ mingea a trecut razant cu vinclul porţii lui Barbu.

Odată cu trecerea timpului, gorjenii au echilibrat jocul, care, preţ de minute bune, s-a disputat aprig la mijlocul terenului, semn că elevii lui Ion Alecu nu au venit la Caransebeş ca să facă simplă figuraţie. Astfel, în minutul 23, Luca a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, pe care tot el o obţinuse, mingea se ducea spre plasa porţii caransebeşene, însă Cioloca a respins cu o intervenţie spectaculoasă.

Prima repriză a fost una echilibrată, o eventuală monitorizare a posesiei mingii arătând probabil undeva la 50-50 la sută.

Cioloca a mai intervenit în două rânduri, o dată în minutul 36, când Stoiu a tras cu latul, de la 16 metri, şi a doua oară un minut mai târziu, când, după o fază prelungită de atac a gorjenilor, mingea a ajuns în careu, la Vlăduţ, şutul acestuia de la 12 metri fiind scos de sub transversală cu un reflex de excepţie de goal-keeper-ul gugulan.

În partea secundă, caransebeşenii au ieşit de la vestiare cu câteva minute înaintea adversarilor, semn că Liviu Achim a umblat nu doar la disciplina tactică a elevilor săi. În minutul 46, Scărlătescu a primit în adâncime, Barbu a ieşit neinspirat şi a respins imprecis, mingea i-a revenit din nou gugulanului, al cărui lob a trecut puţin pe lângă poartă. Seria execuţiilor spectaculoase a continuat, cea din minutul 50 avându-l ca autor pe Liuba, care a prins o foarfecă de la 14 metri, însă pe direcţia portarului, aşa că Barbu a reţinut balonul.

În minutul 59, acelaşi Liuba a centrat bine de pe dreapta, mingea a traversat careul, iar Vucea a reluat cu capul, din 8 metri, la colţul scurt, însă a nimerit plasa laterală. Încet, încet, presiunea gugulanilor la poarta lui Barbu a început să crească, gorjenii mulţumindu-se doar să contraatace, însă acţiunile lor au fost în cea mai mare parte dejucate de Opriş, Dubei, Costachi şi Firoiu, care au închis bine culoarele spre careul propriu.

În minutul 69, Liuba l-a văzut bine pe Scărlătescu, i-a pasat în adâncime, lobul fostului dinamovist fiind scos cu greu de sub bară de Barbu. Peste un minut, Liuba a trimis spre poartă centrarea lui Firoiu, însă a greşit cu puţin ţinta. În minutul următor, faza s-a repetat, însă de această dată Liuba a făcut un stop excelent, a pătruns în careu şi, de la 14 metri, a tras la colţul scurt, dorind parcă să rupă plasa, Barbu neavând nicio şansă la şutul năprasnic al caransebeşeanului, care a deschis scorul.

Gorjenii puteau egala în minutul 76, atunci când la o angajare în adâncime fundaşii gugulani s-au oprit o secundă, acuzând un ofsaid, jocul a continuat, iar Turcin a fost blocat în ultimul moment de intervenţia curajoasă, la picioare, a lui Cioloca. Oaspeţii au mai avut un atac bun în minutul 83, când Dinu a şutat de la 12 metri, însă Dubei a intervenit şi a reuşit să devieze în corner.

Deşi rămaşi în zece oameni, după eliminarea lui Turcin, care a văzut al doilea „galben” pentru proteste, oaspeţii au forţat egalarea până spre final, însă Cioloca nu a fost de acord cu ei.

FC Caransebeş: Cioloca, Opriş, Firoiu, Dubei, Costachi, Vucea (min. 60, Şandru), Suru, Stancu, Liuba (88, A. Ganea), Staicu (46, Bâldea), Scărlătescu; rezerve: Socaci, Nemţescu, Vijulie. Antrenori: Liviu Achim, Dan Doran.