La Caransebeş staţiile îşi aşteaptă autobuzele…


Într-unul dintre ziarele apărute în luna iulie a anului trecut, semnalam apariţia în peisajul citadin al Caransebeşului a unei staţii de autobuz pa Calea Orşovei, în zona cunoscută sub numele „La Pod”, în funcţie de reacţia cetăţenilor administraţia locală urmând să hotărască dacă va achiziţiona şi restul de staţii pentru transportul public de călători din oraş. Iată însă că autobuzele pe care municipalitatea vrea să le cumpere pentru aceasta întârzie să apară.

Motivul pentru această stare de lucruri este acela că, deşi administraţia locală oferă în acest sens suma de 3,5 milioane de lei (fără TVA) pentru cele şase autobuze şi două microbuze care ar urma să acopere trei direcţii de mers, spre zona cartierelor Intrare Nord, Balta Sărată şi Gară – Şesu Roşu – Valea Cenchii, până în 15 ianuarie, data-limită pentru depunerea ofertelor în vederea participării la licitaţie, nicio firmă nu s-a arătat interesată, în aceste condiţii municipalitatea văzându-se nevoită să reia procedurile.

Vom organiza o nouă licitaţie pentru autobuzele şi microbuzele necesare transportului public de călători. La licitaţia din 15 ianuarie nu au avut niciun ofertant, pe niciunul din cele două loturi, deoarece fiind, probabil, imediat după Sărbători, nu au fost pregătiţi să vină cu oferte”, a declarat primarul municipiului, Marcel Vela.

Sonia BERGER