La Caransebeş se pune la cale eficientizarea energetică a blocurilor


Ca urmare a discuţiilor purtate recent, despre care am relatat în ziarul nostru, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, reprezentanții Serviciului Proiecte și Programe Europene, precum şi cei ai unor asociaţii de proprietari din zona centrală a municipiului s-au întâlnit săptămâna trecută în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei, în vederea realizării unui proiect de eficientizare energetică a imobilelor respective.

Edilul le-a spus cetăţenilor că, în afară de ascensor, se poate face orice la aceste blocuri, iar în cazul în care proiectul nu va fi finanțat, pe locatari nu-i va costa nimic, administraţia urmând să achite proiectele, studiile şi expertizele. „Am discutat cu cei de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest și nu cred că ar fi costuri de nesuportat, cred că merită investiția, iar contribuția dumneavoastră se poate achita și în rate pe care le stabilim de comun acord. La un proiect de 100.000 de euro, varianta minimă, de exemplu, contribuția dumneavoastră ar fi de 353 de euro. Am fost în Pipirig la o asociație de proprietari care are probleme cu acoperișul, și doar acesta i-ar costa în jur de 700 de euro de familie. Va fi un proiect-pilot și sper să convingem și alte asociații, mai ales dacă se merge pe costuri mici și finalitatea va fi una și peisagistică, și de eficiență termică”, a spus Felix Borcean.

Locatarii s-au declarat mulțumiți de un asemenea proiect, astfel încât cei prezenţi au hotărât să demareze formalitățile pentru depunerea proiectului, urmând să mai existe şi alte întâlniri în viitorul apropiat.

Sonia BERGER