La Caransebeş se merge pe reapararea străzilor


În ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Local Caransebeş, bugetul oraşului a fost rectificat pozitiv, în conturile Primăriei intrând peste două milioane de lei. În principal, banii vor fi îndreptaţi către reabilitarea arterelor de circulaţie, dar şi spre societatea înfiinţată de administraţia locală, care va prelua cele trei internate şcolare din Caransebeş.

„Cea mai mare sumă o alocăm către Serviciul producţie, întreţinere şi reparaţii, pentru reabilitarea drumurilor. Totodată, majorăm capitalul societăţii Cazare şi Servicii Publice, care, de la 1 iulie, a preluat internatele şcolare, şi este nevoie de o sumă de bani pentru a porni măcar reabilitarea acestor clădiri”, a spus primarul Marcel Vela în cadrul şedinţei extraordinare a legislativului local, în care s-a luat această hotărâre.
În atenţia aleşilor s-au aflat şi mai multe proiecte de hotărâre cu privire la investiţii în domeniul energiei regenerabile. Astfel, s-a aprobat scoaterea din circuitul agricol a unei suprafeţe de zece hectare necesare construirii unui parc fotovoltaic, toate costurile urmând a fi suportate de societatea cu care Primăria este asociată în această investiţie. Mai mult, pentru alte două societăţi care au demarat investiţii similare, Consiliul Local a aprobat planurile urbanistice zonale.
„Încercăm să-i sprijinim pe cei care fac aceste investiţii, pentru că altfel oraşul pierde din punct de vedere financiar, prin taxa de autorizare, impozitul pe construcţii şi valoarea terenului cumpărat pentru aceste parcuri fotovoltaice”, a spus primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela.
În aceeaşi şedinţă, aleşii locali au mai hotărât modificarea Regulamentului de Urbanism, astfel că în zona centrală şi la cvartalele de locuinţe nu se vor mai monta antene mai mari de 1,5 metri, iar cabinele telefonice aflate pe domeniul public vor fi desfiinţate.
Bianca METEŞ