„Klaus Iohannis este singurul candidat care are un program de ţară”


Sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” a găzduit sâmbătă, 18 octombrie, o întâlnire a simpatizanţilor candidatului la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, şi a activului din Colegiul 2 Caransebeş al Alianţei Creştin Liberale. La această reuniune au fost prezenţi şi Marcel Vela şi Valeria Schelean, copreşedinţi ai ACL Caraş-Severin, Gheorghe Hogea şi Horia Irimia, foşti secretari de Stat pe timpul guvernării USL, Ioan Borduz, primarul comunei Fârliug şi vicepreşedinte al PNL Caraş-Severin, Ilie Iova, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, secretar general al PNL Caraş-Severin şi coordonator al Colegiului 2 Caransebeş din partea liberalilor, Alexandru Stănescu, preşedintele Organizaţiei Municipale a Partidului Democrat Liberal şi coordonatorul Colegiului 2 din partea democrat-liberalilor, Dorel Cârdei, secretarul general al PDL Caraş-Severin, coordonator pe Zona Văii Bistrei, precum şi Ioan Cojocariu, preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Caransebeş.

Vreau să vă spun că ne aşteaptă o campanie dificilă, iar candidatul nostru, Klaus Iohannis, are pretenţia, pentru prima dată în istoria alegerilor post-decembriste, ca această campanie să fie una de o decenţă deosebită. Avem un candidat de o valoare deosebită, trebuie să ne gândim cu toţii că, după 24 de ani, avem unica şansă de a schimba în această ţară ceva. Până acum, forţele de Dreapta au fost întotdeauna împărţite. Este prima dată, la aceste alegeri, când împreună cu colegii de la PDL putem face, şi chiar am făcut, o forţă de Dreapta cu care să câştigăm această bătălie. Cu certitudine, în turul doi veţi vedea o Dreaptă unită cu celalalte forţe de Dreapta şi vă asigur că, având un asemenea candidat cum e Klaus Iohannis, nu avem cum să nu reuşim să câştigăm preşedinţia”, a spus Ilie Iova.

După discursul lui Ioan Borduz, a vorbit deputatul Valeria Schelean, care s-a referit la timpul scurt rămas până la scrutinul din 2 noiembrie şi la unitatea de care trebuie să dea dovadă ACL pentru a-l propulsa pe Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. „Avem un candidat pe care trebuie să-l promovăm şi este cel mai bun candidat pe care îl are Dreapta. Cred că nimeni din această sală nu se îndoieşte de asta. Nu vă lăsaţi sub nicio formă înşelaţi de toate încercările de denigrare a candidatului nostru. Iar ceea ce dumneavoastră trebuie să faceţi când plecaţi de aici este să munciţi, pentru că avem cea mai mare şansă de a da în acest an preşedintele României. Avem un candidat bun, care este respectat de partenerii externi, care, e adevărat, vorbeşte mai puţin, dar uitaţi-vă ce a făcut la Sibiu! Toţi am vrea să avem o României aşa cum e Sibiul”, a spus copreşedintele ACL, Valeria Schelean.

La rândul lui, Marcel Vela s-a adresat celor prezenţi amintindu-le că nu se află la o întâlnire electorală, ci la una de lucru. „Vreau să spun ceva ce încă nu a fost punctat până acum. Vreau să spun că Iohannis este singurul candidat din această campanie care are un program de ţară. Până acum, partidele prezentau programe politice de guvernare. USL a avut program de guvernare, PNL, în anii anteriori, a avut program de guvernare, PD la fel, PPDD şi UDMR de asemenea probabil, dar dintre candidaţii la preşedinţie niciunul nu are un program de preşedinte. Singurul care a făcut un asemenea program a fost Emil Constantinescu, în 1996, atunci când a încheiat «Contractul pe 100 de zile cu România». Acum, lumea nu are, ca atunci, aşteptări imediate, ce facem în primele trei luni. Între timp, lumea s-a maturizat, mentalitatea alegătorului s-a schimbat faţă de 1996. Acum, Klaus Iohannis a venit cu un program pe 10 ani – România liberală, prosperă şi a statului de drept. În primul rând, spun eu, ca şi cetăţean, nu ca liberal, nu ca preşedinte sau camarad al vostru, simt nevoia unui preşedinte care să-mi garanteze stabilitatea, simt nevoia unui preşedinte care să-mi garanteze că, indiferent ce guvern va fi la Palatul Victoria, măsurile liberale vor crea posperitate, pentru mine, pentru copiii mei, pentru nepoţii mei, o prosperitate pe 10 ani, garantată, stabilită clar într-un program şi într-un proiect care este nemţesc, chirurgical, în care spune ce face în fiecare clipă şi în ce domeniu”, a spus Marcel Vela.

Următoarea acţiune, i-a informat Ioan Cojocariu pe cei prezenţi, va avea loc vineri, 24 octombrie, la ora 19, când la Timişoara, în Parcul Rozelor, va avea loc o întâlnire cu candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis.

Sonia BERGER