De luni, transport în comun la Caransebeș


În şedinţa de lucru din data de 30 martie, consilierii locali caransebeşni au aprobat hotărârea privind atribuirea contractului de delegare a gestiunii pentru serviciul de transport public local de persoane, prin curse regulate, pe raza municipiului. Autobuzele circulă pe străzile oraşului începând de luni, 4 aprilie, cu titlu experimental, urmând ca din 1 mai cele şase trasee să fie definitivate, ca urmare a observaţiilor şi sugestiilor venite din partea cetăţenilor.

„Ne dorim un management participativ la nivelul organizării transportului în comun în municipiul Caransebeş, timp de o lună, perioadă în care toate sugestiile cetăţenilor vor fi centralizate şi se va ţine cont de ele, fiind cuprinse într-un plan de măsuri care va fi implementat, începând cu data de 1 mai. Până atunci vor beneficia de condiţiile de gratuitate prevăzute în Hotărârea de Consiliu local toate categoriile de cetăţeni care îndeplinesc cerinţele stipulate în regulament”, a spus primarul Marcel Vela.

Tot în luna aprilie, cetăţenii vor putea intra în posesia legitimaţiilor de călătorie gratuite de la Transal Urbis, în acest fel putând fi măsurată exact frecvenţa şi nivelul de folosire a mijloacelor de transport în comun.

Vom reveni cu prezentarea celor șase trasee, precum și cu condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cetățenii care vor să intre în posesia unei legitimații de transport gratuit. (B. Naum)