Jucând în ploaie…


FC Caransebeş II – Muncitorul Reşiţa 1-0 (0-0)

Marţi, 26 februarie, FC Caransebeş II a jucat, pe Stadionul CFR din Parcul Teiuş, ultimul „amical” înaintea debutului returului de campionat, în compania formaţiei din Liga a III-a, Muncitorul Reşiţa. Oaspeţii au venit la Caransebeş după o serie de rezultate pozitive, respectiv victorii la scor cu Minerul Anina şi Gloria Reşiţa, singura înfrângere fiind suferită în faţa concitadinilor de la CSM Şcolar. Ca o noutate pentru gazde, să spunem că aici au jucat Văcărescu, Şandru şi Suru, componenţi ai „echipei mari”, care în tur a evoluat în cel de al treilea eşalon.

Deşi disputat pe o vreme mohorâtă, ploaia căzând pe aproape întreaga durată a partidei, meciul a avut ritm, iar jucătorii, puşi deja la punct cu condiţia fizică, au făcut risipă de efort, ca într-o întâlnire oficială.

Prima fază de poartă s-a consumat în minutul 5, atunci când, de la 14 metri, Vasiliu a reluat în bara dreaptă a porţii caransebeşene centrarea bună trimisă de Avramovici. În minutul 20, acelaşi Vasiliu, aflat în poziţie bună, a tras, de la numai 10 metri, peste transversala porţii apărate de Socaci.

Gazdele au avut prima ocazie mai clară în minutul 24, atunci când au beneficiat de o lovitură liberă obţinută de Lepa, la 18 metri, însă şutul pe jos al lui Şandru s-a dus pe lângă poarta reşiţeană. Oaspeţii puteau deschide scorul în minutul 28, când Vasiliu l-a angajat cu o boltă pe Ţimbota, însă goal-keeper-ul caransebeşean a fost mai rapid şi a respins cu mâna din vârful ghetei reşiţeanului.

Băieţii antrenaţi de Marius Dulca au făcut o fază frumoasă în minutul 35, prin Albert, care, după o pătrundere pe stânga, a fost deposedat în ultimul moment, în careu, de Avramovici. Acelaşi Avramovici a schimbat rolul, în două rânduri, prima oară în minutul 36, când a reluat din 12 metri centrarea venită de pe stânga, de la Bârsan, însă Socaci s-a întins şi a respins în corner, şi a doua oară în minutul 38, când a pătruns pe partea dreaptă şi a şutat din careu, la colţul scurt, însă mingea s-a oprit în plasa laterală.

Repriza secundă a început în forţă, în minutul 48 nou-intratul Firiţeanu expediind un şut bun, de pe dreapta, care s-a dus puţin peste poarta caransebeşeană. În replică, în minutul 51, Suru a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, respinsă în faţă de B. Lolea, pericolul fiind îndepărtat de fundaşii reşiţeni.

Unicul gol al meciului a fost înscris în minutul 57, de Ţuţul, care a reluat de la 3 metri, la colţul scurt, centrarea venită de pe dreapta, de la Şandru. În minutul 65, Albert a recuperat o minge la centrul terenului, a pornit spre poarta adversă talonat de doi fundaşi reşiţeni şi, ajuns în careu, a tras, însă şutul său nu a mai avut forţă şi a fost respins în corner de B. Lolea.

În căutarea egalării, reşiţenii au pus presiune pe gazde, aceasta concretizându-se în minutul 68, când, după o incursiune pe partea dreaptă, Loba a tras din alergare, la colţul scurt, însă a nimerit plasa laterală. Tot în plasa laterală s-a oprit şi reluarea lui Ţimbota, din minutul 77, după o centrare venită de pe dreapta, de la Cârmaci.

Ultima ocazie a reşiţenilor a fost şi cea mai mare a meciului, ea consumându-se în minutul 80, atunci când oaspeţii au purtat un atac prelungit, însă şuturile succesive ale lui Ţimbota, Loba şi Cârmaci nu au reuşit să-l învingă pe tânărul goal-keeper caransebeşean Aurariu.

FC Caransebeş II: Socaci, Simescu, Gulea, Vătafu, Albert, Beucă, Dragu, Şandru, Lepa, Văcărescu, Frenţ; au mai jucat: Aurariu, Ţuţul, Velescu, Imbre, Mariţescu, iar Ştefănuţ a fost accidentat. Antrenori: Marius Dulca, Petru Bona.

Muncitorul Reşiţa: Giurcanu, Cărăgin, Rarinca, Beică, Bârsan, Avramovici, Dobre, C. Doană, Vasiliu, Ţimbota, Fara; au mai evoluat după pauză: B. Lolea, Firiţeanu, Cârmaci, Arbănaş, Loba, Popescu, Sturzu, Boltaşiu. Antrenori: Viorel Lolea, Adrian Cârjan, Ion Roman.

A arbitrat o brigadă compusă din Florin Lascu, Alexandru Domăneanţu şi Marian Prisăceanu.

FC Caransebeş II va disputa prima etapă a returului Ligii a IV-a pe Stadionul Caromet, sâmbătă, 2 martie, de la ora 12, în compania formaţiei din Moldova Nouă.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ