Felix Borcean: „În sondajele interne, şi la PSD, şi la PNL, tot eu eram pe primul loc”Întrebat, în cadrul unei recente întâlniri cu presa, dacă îşi dă demisia din PNL, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a spus, scurt, că nu. Edilul municipiului consideră că declaraţiile pe care le-a făcut la ieşirea de la urne în primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 10 noiembrie, când simpatiile sale politice s-au îndreptat spre Dan Barna şi USR, nu au nicio legătură cu calitatea sa de membru al Partidului Naţional Liberal.
„În turul doi am votat cu Iohannis, dar am spus şi atunci, preşedintele nu e atât de important, ci Parlamentul. Eu sunt ales primar, nu mă interesează speculaţiile altora. Sincer, nu ştiu dacă din postura de independent la o viitoare candidatură va trebui să-mi dau demisia, nu am studiat legislaţia. Eu aştept ca liberalii să se răzgândească, poate mai fac un sondaj, sau poate că au făcut deja. Eu nu am auzit până acum nicio intenţie clară a vreunui partid de a-şi desemna un candidat. Există deja un sondaj PNL în care, zic eu, am stat foarte bine, care s-a şi publicat, în schimb, din câte ştiu eu, s-au mai făcut câteva sondaje interne, şi la PSD, şi la PNL, şi tot eu eram pe primul loc”, a mai spus Felix Borcean.
Întrebat pe cine îl vede cel mai bine poziţionat dintre liberali pentru candidatura la Primăria municipiului, edilul a spus că principalul candidat ar fi, din punctul lui de vedere, Marius Isac. „Am auzit că vor veni cu un candidat-surpriză, Andra Pleşa, foarte bine, poate Andrei Ungur… Dar, dintre ei trei, eu îl văd pe Marius Isac cel mai bine clasat. Are funcţie, are vizibilitate, e viceprimar”.
Referitor la tot mai des vehiculata, în ultimul timp, variantă a alegerii primarilor în două tururi, Felix Borcean a afirmat că, dacă ar candida din partea PNL, ar fi dezavantajat, însă, dacă ar candida ca independent ori dintr-o altă ipostază, probabil că ar fi avantajat.
Sonia BERGER