Investiţii pentru toate vârstele, la Glimboca


Într-o discuție  purtată recent cu primarul comunei Glimboca, Petru Novac Crâsnic ne-a spus că administrația locală investeşte 70.000 de lei pentru extinderea reţelei de apă către zona Bucium, reabilitarea interioară a Căminului cultural şi amenajarea unui loc de joacă în zona „Glimboceanu”.

Cheltuielile efectuate cu extinderea reţelei de apă, serviciu de care vor beneficia 70 de case, se ridică la 15.000 de lei. „Locuitorii din această zonă au avut apă de la o aducţiune. În prezent, punem ţevi din plastic şi extindem reţeaua cu aproximativ 2,2 km, iar lucrările ar putea fi gata peste cel mult o lună”, a spus Petru Novac Crâsnic.

Amenajările interioare de la Căminul cultural reprezintă o investiţie de aproximativ 30.000 de lei şi înseamnă reabilitarea bucătăriei aşezământului cultural şi a celei de serviciu, înlocuirea vechilor calorifere, recondiţionarea celor două instalaţii de climatizare şi achiziţionarea a încă două, precum şi dotarea Căminului cu 150 de scaune care vor fi utilizate la şedinţe.

În ceea ce priveşte locul de joacă din zona „Glimboceanu”, edilul ne-a informat că există deja băncile şi iluminatul public, fiind comandate şi atelajele de joacă pentru copii, a căror valoare se ridică la 25.000 de lei, iar când acestea vor sosi, vor demara şi lucrările pentru amenajarea spaţiului.

Mădălina DOMAN