Caransebeşul a mai „câştigat” 72 de cetăţeni


Aşa cum deja a „împământenit” obiceiul, o dată la trei luni, administraţia locală oferă certificatul de „Cetăţean al municipiului Caransebeş” tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani în cursul respectivului trimestru. „Acest act – a spus primarul Marcel Vela – atestă calitatea de cetăţean al României şi al Uniunii Europene, astfel încât tinerii să conştientizeze că sunt cetăţeni responsabili, cu drepturi, dar şi cu obligaţii, atât în ţara noastră, cât şi în UE.
Vineri, 14 iunie, în prezenţa viceprimarului Cornel Galescu, a city-managerului Nicolae Borcean, a secretarului Primăriei, Ana Bratu, şi a coordonatorului Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei Caransebeş, Marius Frăţilă, în Aula „1 Decembrie” a Primăriei municipiului au fost înmânate o parte a celor 72 de certificate, tinerilor care au ţinut să fie prezenţi la acest eveniment major din viaţa lor.
„Veţi fi cetăţeni care veţi merge la vot, care aveţi deja răspunderi civile, penale sau pecuniare. Nu mai sunteţi minori, pentru faptele cărora răspund părinţii. Totodată, aveţi şi drepturi, de la acela de a întemeia o familie, până la dreptul de a beneficia de prevederi legislative, de a beneficia de un loc de casă de la Primăria Caransebeş şi multe, multe alte drepturi. Dincolo, însă, de toate acestea, evident că mai există şi o altă responsabilitate – aceea de a fi cetăţean al municipiului Caransebeş, cetăţean care trebuie să se implice în viaţa publică a oraşului, în viaţa socială, economică, în viaţa educativă. În acest context, nouă nu ne rămâne decât să vă dorim La mulţi ani, un drum bun, frumos, binecuvântat şi luminat în viaţă, indiferent care va fi acela pe care îl veţi urma după terminarea liceului. Vă dorim să ajungeţi acolo unde Caransebeşul să se mândrească cu voi. Noroc şi mult succes în viaţă!”, le-a spus primarul Marcel Vela tinerilor prezenţi în sală.
După înmânarea certificatelor, toţi cei prezenţi în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei au ciocnit o cupă de şampanie, timp în care edilul-şef le-a făcut noilor cetăţeni un scurt istoric al sălii şi al clădirii care adăposteşte administraţia locală, după care tinerii au vizitat biroul primarului.
Bianca METEŞ