Internatele, la ,,Cazare şi Servicii Publice”


De la data de 1 septembrie, cele trei internate şcolare din Caransebeş au trecut în administrarea S.C. Cazare şi Servicii Publice, societate ce are doi asociaţi: S.C. Transal Urbis şi Consiliul Local. Odată cu preluarea internatelor Liceului Teoretic „Traian Doda”, al Grupului Şcolar Forestier şi al Grupului Şcolar Transporturi Auto, a fost preluat şi personalul aferent.

„La ora actuală, acolo sunt cazaţi muncitori de la câteva firme mari care funcţionează în Caransebeş. Şcolile încasează banii, dar cheltuielile cu reparaţiile, apa, gazul şi curentul consumat sunt achitate de noi, de la bugetul local”, a precizat în şedinţa de Consiliu local primarul Ion Marcel Vela. Administraţia locală intenţionează ca, în funcţie de numărul de elevi de la toate unităţile de învăţământ, să-i comaseze pe aceştia, eventual, într-un singur internat.

Societatea nou-înfiinţată va putea astfel să se gestioneze din fondurile obţinute. De precizat că s-a decis ca, în curând, să fie preluate şi cantinele şcolare. (C. Senco)