Incubator pentru spitalul din Caransebeş


Prin implicarea Organizației „Salvați Copiii”, Secția de Neonatologie de la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a primit recent un incubator de transport, mai mult decât necesar pentru cazurile mai complexe, care trebuie trimise la Centrul Universitar din Timişoara.

Mulțumim foarte mult celor de la «Salvați Copiii» pentru această donație extraordinară, în special Măriuței Simionescu, cea care a fost motorul acestei campanii. De mulți ani am solicitat acest aparat absolut necesar pentru transportul neonatal și, din păcate, nu au fost fonduri suficiente. Într-o singură noapte, am trimis deja la Timișoara trei născuți prematur cu probleme, pentru investigații suplimentare, fiind obligatoriu să-i transportăm în condiții optime. Acest incubator de transport este pus în ambulanță, iar nou-născutul este în siguranță, are confort termic și fonic”, ne-a declarat medic primar Victoria Dozsa, șefa Secției de Neonatologie.

Incubatorul valorează aproximativ 11.000 de euro. Anul trecut, tot prin implicarea Organizației „Salvaţi Copiii”, aceeaşi secție a spitalului a fost dotată cu un monitor pentru funcții vitale și un alt incubator, ambele noi. (B. Meteş)