Încă un deces din cauza gripei la spitalul din Caransebeş


În cursul săptămânii trecute, a fost înregistrat încă un deces din cauza gripei. Conform unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin, este vorba despre un bărbat în vârstă de 76 de ani, din Teregova, care a decedat la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş.

Acest nou caz de deces ridică numărul celor care şi-au pierdut viaţa pe fondul infectării cu virusuri gripale la șapte, în Caraș-Severin. Situaţia cazurilor de gripă este monitorizată de Direcţia de Sănătate Publică, care a transmis pentru ultima săptămână încă 12 cazuri. De această data, vârstele celor atinşi de virusurile gripale sunt cuprinse între 8 luni şi 78 de ani, fiind vorba de bărbaţi, femei şi copii din Reșița, Bocșa, Slatina-Nera, Gherteniș, Armeniș, Feneș și Șopotu Nou.

În total, de când a fost declarată epidemia de gripă la nivel naţional, au fost raportate 76 de cazuri confirmate în Caraș-Severin prin testele de laborator la Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti. Întrucât sezonul îmbolnăvirilor de gripă nu s-a încheiat, se recomandă în continuare populaţiei măsuri de prevenţie. (B. Meteş)