În plină criză, Spaniolii vor un abator la Caransebeş


Administraţia publică locală a municipiului de pe Timiş şi Sebeş a aprobat recent cererea unei firme şi, astfel, a vândut acesteia două terenuri, amplasate în zona industrială, la ieşirea din Caransebeş spre Oţelu Roşu. Societatea Paco Leapaio are sediul în oraş, a fost înfiinţată de un cetăţean român stabilit în Spania şi care are ca asociat o firmă iberică de anvergură, şi şi-a exprimat dorinţa de a construi aici un abator şi un depozit de produse şi preparate din carne. Mai mult, investitorii intenţionează să dezvolte în municipiu o platformă industrială, drumuri de acces, locuri de parcare, precum şi o staţie de distribuţie a carburanţilor. Durata de dezvoltare a investiţiilor este de doi ani. (L. Dinu, C. Senco)

Chiar şi în actualul context economico-financiar dificil prin care trece societatea europeană şi, implicit, România, o nouă investiţie privată urmează să fie dezvoltată în perioada următoare la Caransebeş. O delegaţie din partea unei societăţi comerciale cu capital româno-spaniol s-a întâlnit cu conducerea Primăriei din urbea de pe Timiş şi Sebeş, ocazie cu care au fost purtate discuţii în vederea construirii aici, a unui abator şi a unui depozit de produse şi preparate din carne. Mai mult, reprezentanţii investitorului intenţionează să dezvolte la Caransebeş o platformă industrială, drumuri de acces, locuri de parcare, precum şi o staţie de distribuţie carburanţi. Firma Paco Leapeio are în sediul în Caransebeş, fost înfiinţată de un cetăţean român stabilit în Spania, şi are ca asociat o firmă spaniolă de anvergură.

În acest sens, Administraţia publică locală a decis alocarea pentru aceste investiţii a două terenuri, în suprafaţă totală de două hectare. Acestea sunt situate la ieşirea din municipiul Caransebeş către oraşul Oţelu Roşu, în vecinătatea viitoarei şosele ocolitoare a localităţii.

„Investitorul respectiv a achitat către bugetul local contravaloarea totală a terenurilor achiziţionate la momentul semnării contractului, ceea ce demonstrează seriozitatea acestuia”, a menţionat edilul-şef al urbei de pe Timiş şi Sebeş, Marcel Vela.

De adăugat şi faptul că durata de dezvoltare a investiţiilor în cauză este de doi ani.

Liviu DINU

Carmen SENCO