În noua organigramă, viceprimarul Caransebeşului rămâne fără atribuţii



Preşedintele PNL Caransebeş, Andrei Ungur, a ţinut să vorbească într-o recentă conferinţă de presă, în primul rând despre respingerea, în şedinţa de Consiliu local din 25 iunie, a proiectului privind înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal.
„Noi, liberalii, a spus-o şi în şedinţă viceprimarul Marius Isac, suntem de acord fără nicio rezervă cu înfiinţarea acestui club. Problema cea mai mare este partea de finanţare. Domnul primar a afirmat în presă că există 100.000 de lei rest de la Legea 350/2005 alocaţi pentru sport. Un calcul simplu ne arată că, la patru angajaţi care sunt acolo, dacă facem o medie de 4.000 de lei salariul brut pentru fiecare, în şase luni câte au mai rămas din an, ne rezultă undeva la 96.000 de lei. Asta ar însemna 96.000 de lei pentru plata angajaţilor, iar pentru sport şi întreţinerea sediului şi aşa mai departe mai rămân 4.000 de lei, pe şase luni. Nu vreau să fiu deloc ironic, dar cei patru angajaţi au să joace fotbal, şah şi aşa mai departe? Ăştia sunt banii, dumnealui a zis-o. Noi singura problemă pe care am avut-o a fost această parte de finanţare, pe lângă cele care sunt în conţinutul regulamentului, care oricum va trebui schimbat. Cred că nici consilierii PSD nu au citit acest proiect, care a mai şi fost adus chiar în ziua şedinţei, pentru că nu ştiau că, dacă avizam acest proiect, aprobam şi organigrama, se dădeau în folosinţă şi cele două săli de sport şi terenul din Teiuş era în folosinţă gratuită. Asta votam, nu votam doar înfiinţarea clubului”, a spus Andrei Ungur.
Preşedintele Organizaţiei Caransebeş a PNL a adăugat că ei au cerut doar ca edilul să le comunice o dată la care va începe activitatea acestui club, care este bugetul şi de unde vor fi alocaţi banii. În viziunea liberalilor, clubul ar trebui să înceapă să funcţioneze cu un regulament ca la carte, „nu copy-paste cum a fost făcut acesta”, şi cu alocarea bugetară.
În ceea ce priveşte proiectele de hotărâre despre care primarul municipiului afirma că stau pe biroul său deoarece nu pot fi trecute pe ordinea de zi a unei şedinţe pentru că nu au semnăturile membrilor comisiilor de specialitate, Andrei Ungur a făcut referire doar la cel privind organigrama Primăriei. În acest sens, el a declarat că sunt unele probleme acolo, prima fiind că viceprimarul Marius Isac şi secretarul Primăriei, Ana Bratu, rămân fără nicio atribuţie, urmată de înfiinţarea unei Direcţii de organizare şi monitorizare servicii publice, guvernanţă corporativă, şi, de asemenea, Serviciul învăţământ, sport, culte şi servicii medicale.
„În plus, în proiectul de hotărâre mai este o frază care mie şi viceprimarului Marius Isac ne-a dat de gândit: «Evaluarea personalului – poate nu citez exact, dar cam asta e ideea – va fi făcută de primar, iar celor care nu corespund li se va desface contractul de muncă». Odată ce se votează în consiliu, el se va folosi de acest articol”, a mai spus Andrei Ungur.
Abordând şi domeniul politic, preşedintele Organizaţiei municipale a precizat că la prima şedinţă a Biroului local îl va invita pe Felix Borcean, iar pe ordinea de zi va fi inclusiv excluderea sa din partid, care va fi înaintată Biroului judeţean. În ceea ce priveşte candidatul PNL la Primăria Caransebeş, Andrei Ungur a spus că acesta va fi desemnat în urma unui sondaj care va avea loc în luna martie a anului viitor. „Important este că vom merge cu candidatul care, cu siguranţă, va câştiga”, a adăugat acesta.
Referitor la faptul că, prin noua organigramă, nu va mai avea nicio atribuţie, viceprimarul Marius Isac, prezent şi el la conferinţa de presă, s-a rezumat să spună doar „Să vedem dacă şi reuşeşte”, iar Andrei Ungur a adăugat că ar fi absurd ca liberalii din Consiliul local să voteze o organigramă în care viceprimarul PNL să rămână fără nicio atribuţie.
Bogdan NAUM