În 10 ani, E.ON a investit peste 35 de milioane lei în Caraş-Severin


E.ON Distribuţie România a investit considerabil din 2005 până în prezent, pentru modernizarea şi extinderea a 176 de kilometri de reţele de distribuţie a gazelor naturale din judeţul Caraş-Severin, cele mai importante investiţii fiind derulate la Reşiţa, Caransebeş, Oţelu Roşu, Bocşa şi Var.

Anul trecut, compania a modernizat reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din judeţul Caraş-Severin pe o lungime de circa 21 de kilometri, din care peste 12 kilometri de conducte şi branşamente au fost înlocuiţi în municipiul Reşiţa. Valoarea totală a proiectelor de  investiţii derulate de companie în 2015, în judeţ, a depăşit 3,7 milioane de lei.

Pentru acest an, E.ON Distribuţie România are ca obiectiv modernizarea a circa 13 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale din judeţul Caraş-Severin, valoarea estimată a proiectelor de investiţii depăşind 2,7 milioane de lei.

Investiţii importante vor viza în acest an atât municipiul Caransebeş, cât şi localităţile Oţelu Roşu, Obreja, Var, Iaz, Zăvoi, Valea Bistrei şi Voislova, unde se vor moderniza în total 9 kilometri de reţea de gaze naturale.

La nivelul întregii companii, prezentă în 20 de judeţe, reţeaua de gaze naturale a fost modernizată (înlocuire conducte şi protecţie catodică) pe o lungime de aproape 6.350 de kilometri şi a fost extinsă pe o lungime de circa 1.250 de kilometri.

Efortul investiţional al E.ON în cei 10 ani de prezenţă în România a totalizat peste 5,12 miliarde de lei (aproximativ 1,3 miliarde de euro).

Creşterea siguranţei consumatorilor depinde în egală măsură de modernizarea reţelei şi de modul în care sunt folosite diversele surse de energie.

În acest an, compania va continua investiţiile în modernizarea reţelei pentru creşterea siguranţei şi a calităţii serviciilor oferite clienţilor, dar şi campaniile de conştientizare a populaţiei privind respectarea cu stricteţe a regulilor de utilizare a surselor de energie, se arată într-un comunicat emis de Departamentul Comunicare Corporatistă E.ON România.

Bianca METEŞ