Ilegalităţi văzute din elicopter în zona Oţelu RoşuÎn cursul săptămânii trecute, polițiști de la Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice al Inspectoratului de Poliție Județean, împreună cu cadre de la Jandarmeria Caraș-Severin, cu sprijinul unui echipaj din cadrul Unității Speciale de Aviație Caransebeș au survolat întreaga suprafață împădurită a județului, aproximativ 427.992 de hectare de fond forestier, în cadrul unor acțiuni de prevenire și combatere a ilegalităților silvice.
Astfel, în trei zile, în colaborare cu organele silvice din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara, polițiștii și jandarmii au verificat activitatea unui operator economic de profil din zona Oțelu Roșu, ce deținea două depozite de material lemnos, constatându-se că ar fi expediat peste 120 de metri cubi de material lemnos de diverse specii, fără documente legale, am fost informaţi printr-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
De asemenea, în urma controalelor efectuate pe linia transportului de material lemnos, împreună cu polițiști de la Serviciul Județean de Poliție Transporturi Caraș-Severin, a fost aplicată o sancțiune contravențională unui transportator care ar fi transportat și alte specii de material lemnos decât cele înscrise în avizul de însoțire.
În cele trei zile, pentru neregulile constatate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 de lei și s-a dispus măsura complementară a confiscării unui volum total de 127,83 mc de material lemnos, de diverse specii și sortimente, în valoare de 16.693 de lei. (B. Meteş)