Iarna poate să vină. Avem ac de cojocul ei!


Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraș-Severin, reunit zilele trecute în şedinţă, a aprobat Planul de măsuri generale pentru sezonul de iarnă 2016-2017. Planul a fost centralizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, pe baza planurilor punctuale, elaborate de fiecare instituţie implicată.

Astfel, pentru sezonul de iarnă 2016-2017, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin va acţiona, conform planului, pentru asigurarea unui climat corespunzător în zona de competenţă, adoptând măsuri sporite pe perioada Sărbătorilor de iarnă şi cu preponderenţă în zonele turistice. O atenţie deosebită va trebui acordată staţiunilor montane Semenic şi Muntele Mic, unde drumurile de acces sunt blocate frecvent din cauza zăpezii şi a viscolului. Conform planului de măsuri, se va acţiona pentru amplificarea relaţiilor de colaborare şi cooperare, şi creşterea capacităţii de acţiune.

Totodată, se doreşte îndeplinirea mai multor obiective, printre care eficientizarea activităţilor specifice de prevenire, dinamizarea măsurilor de supraveghere a riscurilor, optimizarea relaţiilor de conlucrare şi cooperare dintre structurile M.A.I. sau asigurarea unei capacităţi optime de acţiune şi intervenţie a instituţiilor cu atribuţii în domeniu. De asemenea, se doreşte realizarea unui parteneriat real între serviciile publice descentralizate şi deconcentrate, conducerile unor instituţii, complexuri turistice şi organizaţii neguvernamentale, în vederea cunoaşterii situaţiei operative, pentru rezolvarea în comun a unor probleme ce pot leza atât interesele localnicilor, cât şi pe cele ale turiştilor.

Bianca METEŞ