Ianuarie în cifre, la ISU ,,SEMENIC”


În prima lună a anului 2011, pe teritoriul judeţului Caraş-Severin au fost semnalate 52 de situaţii de urgenţă. În 46, intervenţia a fost asigurată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC”, în cinci – de către Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, iar într-un caz au intervenit cetăţenii.

Astfel, luna trecută pompierii militari au intervenit la 21 de incendii, două acţiuni de distrugere a unor zăpoare formate pe un curs de apă, şase pentru protecţia comunităţilor (spălare carosabil în urma accidentelor rutiere, acţiuni de căutare a persoanelor dispărute şi salvări de animale), precum şi la lichidarea a patru arderi necontrolate. Totodată, efective ale ISU „SEMENIC” au fost solicitate în 13 situaţii în care fost necesară fie deblocarea, fie transportarea unor persoane aflate în dificultate.

Pe timpul acestor intervenţii au fost salvate şase persoane (doi adulţi şi patru copii), iar alte 11 au beneficiat de asistenţă din partea pompierilor cărăşeni. Nu au fost înregistrate pierderi de vieţi omeneşti. Valoare bunurilor salvate şi protejate se ridică la peste trei milioane de lei, ne-a informat plt. Anca Balint, din cadrul ISU ,,SEMENIC”. (S. Berger)