HOROSCOP 2010


Berbec

Zgomotul ovaţiilor, lumina reflectoarelor, freamătul petrecerii, ropotul aplauzelor, toate vor fi stinse în acest cuminte an 2010. Este calmul dinaintea furtunii uraniene din 2011. Acum sunteţi invitaţi la meditaţie, linişte, o decantare serioasă a evenimentelor din ultimii ani. 2010 vă oferă şansa de a vă reculege, de a vă încărca bateriile, dar şi de a elimina din traiul cotidian orice urmă de minciună faţă de propria conştinţă. Altfel spus, sunteţi chemaţi să eliminaţi orice vă abate de la scopurile sau calea dv., tot ce vă îndepărtează de propria menire. Şansele în carieră se manifestă într-un mod discret sau apar ca urmare a intervenţiei protectorilor dv., uneori persoane necunoscute, care vă favorizează într-un mod extrem de eficient. Vi se recomandă mai puţină exuberanţă şi mai multă concentrare. Tranzitul lui Jupiter în Peşti are menirea de a vă face mai atenţi cu sănătatea dv. Dar dacă aţi ignorat unele semnale legate de o boală, izolându-vă în suficienţă, atunci Jupiter poate genera suferinţe legate de excese alimentare sau comportamentale. Ficatul, sistemele circulator, locomotor şi glandular sunt vizate.

Taur

Anul 2010 pune în prim-plan relaţia cu societatea, cele de colaborare profesională şi parteneriatele de tot felul. Nu este neapărat un an al relaţiilor capitale, ci al creării unor contexte sociale ce vă permit să vă analizaţi mai bine reacţiile şi nevoile de comunicare.
Saturn în zona muncii anunţă doi ani de corvoadă, de rutină profesională, ce vă obligă la corectitudine şi abnegaţie, la respectarea ierarhiilor şi a sistemului în care lucraţi.
Din 2006 până în 2009 aţi beneficiat de aspecte astrale extrem de importante în zona iubirii. Toate acele experienţe trebuiau să vă maturizeze şi să vă facă să priviţi mai lucid relaţiile personale, atât din perspectiva nevoii de iubire şi siguranţă afectivă, cât şi din cea a capacităţii dv. de a oferi celuilalt garanţia unui angajament sentimental pe termen lung. Relaţia cu partenerii Tauri se anunţă tensionantă, pasională, dar şi periculoasă. La rândul lor, ei se pot simţi limitaţi, constrânşi sau plictisiţi de obligaţiile familiale şi conjugale.
2010 poate sensibiliza mijlocul, rinichii, vezica urinară, dantura, ochii. Acest an impune o viaţă echilibrată.

Gemeni

2010 este extrem de valoros pentru carieră, viaţa de familie şi dragoste. Jupiter veghează asupra carierei, oferindu-vă numeroase ocazii de afirmare, atenţie doar la consistenţa lor. Saturn încă mai oferă (din mai până în august) ocazia de a consolida patrimoniul şi relaţiile de familie. Sunteţi pregătiţi pentru o relaţie serioasă, de lungă durată, cei angajaţi deja într-o legătură stabilă trebuind să-şi asume responsabilităţile ce decurg din relaţia afectivă, atât ca parteneri, cât şi ca părinţi. Cu excepţia verii, zona carierei este protejată în restul lunilor de expansivul Jupiter. Trebuie să discerneţi între şansele reale de avansare şi oportunităţile de moment, fragile sau iluzorii. Anul 2010 vă defineşte direcţia de evoluţie în viaţă. Gemenii adolescenţi au ocazia să-şi identifice un talent nativ, ce poate deveni mai târziu marca lor, au posibilitatea să aleagă ce şi cine vor să fie ca adulţi. Din fericire, 2010 nu vă expune atât de mult ca anii 2007, 2008 sau 2009. Dar o scurtă revenire a lui Saturn în Fecioară (aprilie-iulie), poate reactiva unele probleme incorect tratate sau deja cronicizate.

Rac

Pentru mulţi dintre dv., 2010 deschide frontierele, iar călătoriile sunt mai numeroase şi mai fertile. Efectuarea studiilor sau a unor cursuri vă deschide noi oportunităţi pentru viitor. 2010 este rezervat din punct de vedere sentimental. În familie, Saturn testează durabilitatea şi profunzimea legăturilor conjugale şi a relaţiei părinţi-copii. 2010 este doar începutul unui interval ce va dura şapte ani, perioadă menită să vă schimbe radical profesia, statutul şi clasa socială, imaginea publică, rolul în societate. Din 2010 până în 2014, Pluto face opoziţie semnului dv. zodiacal, schimbându-vă comportamentul şi atitudinea faţă de viaţă şi apropiaţi. Aceste modificări au două surse: relaţiile personale, care vă remodelează filosofia de viaţă, sau bolile care dictează politica de viaţă şi relaţia cu mediul. Pluto indică faptul că până în 2014 aveţi şansa să descoperiţi resurse incredibile de transformare, reconfigurare corporală, modelare a caracterului şi a personalităţii – practic puteţi lăsa în urmă vechea personalitate, îmbrăcând o altă haină, una mai potrivită cu experienţa acumulată. Din punct de vedere al sănătăţii, nativii acestei zodii nu vor avea niciun fel de problemă atâta vreme cât alimentaţia va fi raţională.

Leu

În 2010 ar trebui să adunaţi roadele eforturilor ultimilor ani. Şansa ar trebui să apară ca rezultat al investiţiilor de până acum sau ca urmare a publicităţii pe care v-aţi făcut-o şi care atrage oameni şi conjuncturi ce vă pot ridica fără să mai depuneţi mari eforturi. Domeniul parteneriatelor rămâne ocupat de Neptun, plasat aici încă din 1998. Astrul indică tendinţa de a idealiza persoanele sau relaţiile, de a vedea în cei din jur mai mult partea frumoasă a firii lor, preferând să credeţi în calităţile semenilor. Neptun predispune la o serie de dezamăgiri, nu pentru că oamenii nu ar fi fundamental buni, ci pentru că, preferând o parte în detrimentul alteia din fiinţa umană, amputaţi întregul şi-i răpiţi şansa unităţii. 2010 este, sub aspect profesional, un an al culegerii roadelor, sau al reculurilor. Se bazează pe investiţiile în muncă de până acum, pe efortul de a avea colaborări importante, care acum îşi pot arăta roadele. Totul este să rămâneţi în centrul atenţiei. Jupiter în Peşti aduce protecţii prin partenerul de viaţă sau asociaţi şi prieteni. Favorurile depind direct de impresia pe care aţi lăsat-o celor din jur. Destinul plasat tot anul în zona îngrijirii vă sugerează să fiţi cu ochii pe sănătatea dv., astfel încât să lăsaţi sistemul imunitar să-şi încarce bateriile.

Fecioara

Anul 2010 are toate motivele să fie generos cu voi, mai ales sub aspect relaţional/social, motivaţional şi financiar. Chiar dacă începutul este mai anevoios, lucru ce vă va solicita mai multă răbdare, prudenţă, detaşare, dar şi consecvenţă, eforturile vă vor fi răsplatite. Cu Jupiter în zona relaţiilor şi Destinul în zona iubirii, aţi putea fi marii favoriţi ai anului 2010. Cei care au probleme conjugale pot deveni extrem de orientaţi spre un divorţ. În schimb, celibatarii şi doamnele singure pot întâlni marele suflet de care să se îndrăgostească. Cu acest an se conturează o nouă epocă financiară. Aşezarea pe un alt nivel se face până în toamna lui 2012. Saturn este planeta ce marchează un nou mod de a procura şi cheltui propriii bani. Marte are intervenţii ferme, rapide şi surprinzătoare în ceea ce priveşte sănătatea. În timpul retrogradării sale sunt posibile crize ce lasă puţin loc de alegere sau negociere – imunitatea poate slăbi mult, vitalitatea este scăzută. Problemele de natură hepatologică sau infecţioasă sunt, de asemenea, posibile.

Balanţa

Indiferent ce vârstă aveţi acum, puteţi considera viaţa dv., din 2010, ca înscriindu-se în alt culoar decât tot ce aţi trăit până acum. Asta nu înseamnă că realizările de până în acest moment nu mai contează. Dimpotrivă, ele capătă o valoare mai profundă, pentru că înţelegerea dv. devine mai clară şi mai preocupată de a depista sensul adevărat al lucrurilor. În zona iubirii rămâne în continuare blândul şi misticul Neptun (consecvent iubirii din 1998 până la finalul lui 2011). Dragostea şi felul în care abordaţi viaţa sunt aproape pioase – înclinaţi spre protecţie, grijă pentru apropiaţi, susţinere, dorinţă de a le asigura celor dragi condiţii să se dezvolte, persoana dv. fiind o prezenţă discretă şi responsabilă. Domeniul muncii este ocupat de expansivul Jupiter şi de energicul Uranus. Cei doi aştri indică o abordare mai creativă şi originală a problemelor profesionale, dar şi a sarcinilor curente, inclusiv a celor familial-administrative: vă plângeţi mai puţin şi doriţi mai mult să rezolvaţi lucrurile rapid, fără complicaţii inutile. Cu Saturn în zodia dv., trebuie să fiţi atenţi la toate aspectele vieţii şi să trataţi extrem de serios toate domeniile importante ale vieţii – sănătatea fiind unul dintre ele.

Scorpion

Anul 2010 vă rezervă surprise plăcute, atât în plan afectiv, cât şi în carieră. Uranus va fi astrul care animă viaţa dv. profesională. 2010 are însă un cuvânt important de spus şi în relaţiile sentimentale, prin plasarea fertilului Jupiter în Peşti, excelentă poziţie pentru părinţi. Din zona banilor, Pluto a plecat încă din 2008, aşa încât aţi scăpat de vechiul mod de a privi banii, un bun privilegiat, la care aţi tânjit mereu (fie că îi aveaţi, fie că nu, mereu vi i-aţi dorit, chiar dacă nu v-aţi mobilizat total ca să-i obţineţi sau să-i înmulţiţi). Pentru mulţi dintre dv., grijile sau presiunile financiare dispar. Asta nu înseamnă că nu vă preocupă prosperitatea sau că nu v-o doriţi, ci doar că abordaţi problema banilor mai puţin pasional şi mai mult realist. Ca o avanpremieră, perioada 2015-2017 va mai aduce un tranzit semnificativ în zona banilor, promiţând prosperitate. Sănătatea este un domeniu care vă va preocupa anul acesta, mai ales pentru că o formă bună asigură frumuseţe şi farmec. Astrul frumuseţii, Venus, va retrograda în toamnă în zodia dv., dându-vă posibilitatea să reflectaţi la echilibrul dintre frumuseţea interioară şi cea exterioară.

Săgetător

Anul 2010 vă ajută să prosperaţi material şi financiar (sigur, în contextul economic dat). Chiar dacă vă faceţi griji pentru bani (poate mai mult din cauza ambiţiei dv. mari de câştig, şi doar în unele cazuri din pricina unor probleme financiare reale), sunteţi protejaţi şi stimulaţi astral să identificaţi sursele de finanţare. Iubirea bate şi ea la uşă, dar îi atinge mai mult pe cei născuţi în primele zile ale zodiei. Ceilalţi vor trebui să aştepte până în 2011 pentru a fi săgetaţi de Cupidon. Cariera se menţine pe linia stabilită în ultimii doi ani. Doar lunile de vară mai dau posibilitatea celor născuţi la finalul zodiei să îşi corecteze traseul profesional – în sensul creşterii stabilităţii şi a prestigiului în colectiv, dar şi a recompensei pentru munca depusă. În acest an, corpul dv. are nevoie de mai multă odihnă şi deconectare. Zonele nevralgice pot să vă supere, puteţi fi mai sensibili decât altădată la agresiunile mediului: meteosensibilitate, reacţii alergice mai puternice, intoleranţe, nevoie de somn, nelinişte şi agitaţie sufletească, probleme circulatorii şi locomotorii.

Capricorn

În 2010, iubirea se confundă cu prietenia. Chiar şi cuplurile consacrate sunt chemate să pună accent pe camaraderie, iar aceasta are mari şanse să scoată multe perechi din blazare şi rutină. Cei singuri îşi pot descoperi coechipiera/ul tot prin intermediul prietenilor sau al relaţiilor sociale, al cercurilor unde întâlnesc oameni atraşi de aceleaşi pasiuni sau subiecte. Se pare că este foarte important acum nu să fiţi influenţaţi şi scoşi din rutină, ci să împărtăşiţi aceleaşi pasiuni cu persoanele cu care împărţiţi timpul, energia şi gândurile dv. Cariera primeşte o infuzie puternică de energie şi susţinere din partea lui Saturn, care este un astru este sobru şi responsabil. Ambiguităţile şi căutările încetează. Începe epoca fundamentării poziţiei sociale prin profesie, relaţii publice şi rol în colectivitate. Până la finalul anului 2012, menirea vă devine clară, iar angajarea în împlinirea vieţii dv. este deplină. Sub aspect financiar, anul 2010 are câteva momente de care e bine să profitaţi, pentru a ocupa un loc cât mai bun în instituţia unde lucraţi, dar şi în plan social. Începutul de an poate fi mai tensionat sub aspectul sănătăţii. Unii dintre dv. suportă consecinţele propriilor neglijenţe, alţii sunt de ajutor partenerului sau altor persoane apropiate care se confruntă cu o problemă de sănătate.

Vărsător

Vărsătorii temperamentali pot fi tentaţi să dinamiteze alianţe durabile din cauza exceselor de orgoliu şi a interpretării defectuoase a gesturilor celorlalţi. Alţii aşteaptă ca partenerul sau colegul de muncă să facă primul pas, pretinzând mai multă implicare, ei înşişi aflându-se într-o stare de amorţeală ce are nevoie de un impuls extern. Toate aceste situaţii pun pe tapet problema curajului de a vă confrunta cu oamenii apropiaţi din viaţa dv., pentru a clarifica raporturile de forţe. Ce vă interesează este să descoperiţi ce sentimente vă poartă omul de lângă dv. Dorind să provocaţi un răspuns sau o reacţie ce se lasă aşteptate, riscaţi să presaţi prea mult, să insistaţi şi chiar să ameninţaţi. Spaţiul carierei nu primeşte niciun tranzit major, dar zona banilor şi a colaborărilor, da. Unele proiecte care anul trecut nu au avut fondurile necesare pentru a fi puse în practică pot găsi acum subvenţiile necesare demarării lor. Ultimii doi ani au adus numeroase atenţionări legate de sănătate, chiar dacă nu v-aţi confruntat cu probleme grave. Saturn în Fecioară aduce din nou în atenţia dv., în lunile de vară, probleme legate de dieta corectă, digestie, eliminarea toxinelor şi tranzit intestinal.

Peşti

Saturn plasat în zona conservării averii indică un an bun pentru a vă pune la adăpost rezervele financiare, pentru plata datoriilor, dar indică şi o bună strategie de investiţii, răbdare în a aştepta roadele muncii sau ale economiei dv. Protectorii sunt mai puţin generoşi cu dv. în acest an. Partenerul de viaţă pare mai atent la cheltuielile dv. şi mai puţin dispus să vă susţină unele proiecte neconvingătoare. Munca şi sănătatea sunt şi ele pe listă, obligându-vă să luaţi în calcul schimbări în programul zilnic, astfel încât să existe o mai mare ordine şi igienă în viaţa dv. Peştii ştiu să-şi întreţină siguranţa lor materială şi imaginea socială. Vă veţi întreba probabil unde este pasiunea în 2010. Ei bine, pasiunea poate pigmenta puţin relaţiile personale, dar în acest an accentele cad pe siguranţa materială a vieţii conjugale, cooperare şi imaginea publică a cuplului.

Pagină realizată de Sonia BERGER