Centrul civic, din nou în vederile administraţiei locale


După ce Primăria Caransebeș a achiziționat de pe piața liberă, la licitație, patru apartamente și o garsonieră pentru locatarii care locuiesc în clădirea din Centrul civic unde și-a desfășurat activitatea CEC-ul, în Vinerea Mare, aceștia au intrat în posesia repartițiilor pentru noile lor spații de locuit. „Acești locatari se vor muta în perioada imediat următoare în apartamentele achiziționate de Primăria Caransebeș, integrându-se în cartiere și spații adecvate ca zone de locuit. În spațiile din centrul orașului, odată eliberate, dorim să amenajăm birouri pe care le vom oferi la licitație agenților economici, încercând să încurajăm investitorii și, în același timp, încercăm să amenajăm o zonă edilitară, comercială, economică, de agrement și relaxare, nu una unde copiii care locuiau acolo să joace fotbal, deranjând trecătorii”, a declarat primarul Marcel Vela.

Familiile care au primit apartamentele au avantajul că, în timp, le pot achiziționa de la administrația publică locală, bugetul local putând astfel să recupereze investiția făcută acum. „În acest fel, toată lumea va fi mulțumită. Noi, administrativul și bugetul local, contribuabilii care participă prin taxe și impozite la bugetul local, ne vom recupera, din ratele achitate, investiția. Pe de altă parte, în zona centrală vom realiza noi venituri din închirierea spațiilor pe care le vom amenaja și, nu în ultimul rând, zona centrală, Calea Sacră, dar și spațiul ce urmează să fie modernizat prin extinderea Parcului Ion Dragalina să devină un loc unde cetățenii să găsească un loc potrivit de agrement, de plimbare, unde, în perioada estivală, să se poată relaxa pe o terasă unde să servească o cafea sau un pahar cu apă”, a mai adăugat Vela.

Pentru ca toate familiile care locuiesc încă în imobilul din centrul orașului să primească locuințe noi, municipalitatea trebuie să mai achiziționeze un apartament și o garsonieră.

Carmen SENCO