De la egal la egal, amical


Muncitorul Reşiţa – FC Caransebeş 0-0

 Sâmbătă, 6 august, FC Caransebeş – noua titulatură a formaţiei Scorilo-Autocatania – a susţinut un meci amical, în deplasare, în compania echipei reşiţene Muncitorul, pe care o întrecuse, în urmă cu o săptămână, cu 3-2. Partida s-a încheiat la egalitate, 0-0, însă a fost un test util pentru caransebeşeni, care au venit la Reşiţa cu un lot numeros, cei doi antrenori, Ion Ibric şi Dan Doran, rulând întregul efectiv care a făcut deplasarea. Campionatul Ligii a III-a va debuta vineri, 19 august, gugulanii urmând să joace primul meci în deplasare, la Gloria Reşiţa. (S. Rogoz)

FC Caransebeş – noua denumire a formaţiei Scorilo-Autocatania, care evoluează în Liga a III-a – a întâlnit sâmbătă, 6 august, în deplasare, pe Muncitorul Reşiţa, într-un meci-revanşă, având în vedere că, în urmă cu o săptămână, echipa antrenată de Ion Ibric şi Dan Doran şi-a învins adversarul cu 3-2, într-o partidă disputată pe teren propriu, în municipiul de pe Timiş şi Sebeş. Oaspeţii au venit la Reşiţa cu un lot numeros, lucru de altfel firesc, având în vedere că s-a renunţat la echipa-satelit a clubului, cea care până sezonul trecut a evoluat în Liga a IV-a, o parte a jucătorilor acesteia fiind convocaţi pentru meciul de sâmbătă. Acestora li s-au adăugat alţi câţiva sportivi care, în sezoanele trecute, au jucat sub culorile formaţiei Scorilo Caransebeş, precum şi jucători veniţi de la alte cluburi, aflaţi în probe.

Pe un timp frumos – poate puţin prea călduros pentru fotbal –, meciul a început într-o notă de echilibru, după care reşiţenii au preluat controlul jocului, având o posesie mai bună, însă fără a se apropia cu adevărat periculos de poarta lui Socaci. Prima fază de poartă s-a înregistrat în minutul 23, când Vasiliu a bătut o lovitură liberă de la 35 de metri, înalt, în careu, însă devierea cu capul a lui Bobină a trecut peste poarta caransebeşeană. Oaspeţii au replicat patru minute mai târziu, prin Tică, acesta luând o acţiune pe cont propriu, pe partea dreaptă, şutul său din careu, la colţul lung, trecând razant cu bara. Şi tot Tică a şutat din cădere, de la 18 metri, cu două minute înainte de pauză, însă portarul reşiţean Iovanovici a prins cu siguranţă.

După reluare, noua echipă a ospeţilor – tehnicianul Ion Ibric a schimbat întreaga formaţie – s-a instalat încă de la început la cârma jocului, fiind mult mai agresivă la centrul terenului, profitând şi de faptul că gazdele, care au efectuat puţine modificări, au acuzat efortul făcut în prima repriză. Astfel, în minutul 57, Frenţ l-a angajat bine pe Juvarete, care a pătruns în careu, pe dreapta, şi a şutat violent la colţul scurt, însă mingea s-a oprit în plasa laterală. În minutul 65, D. Bona a fost faultat la 35 de metri, lovitura liberă fiind executată tot de el, însă nou-instalatul între buturile reşiţene, Rotariu, a scos balonul de sub transversală. După două minute, Ciobanu a făcut o fază de toată frumuseţea pe stânga, a driblat tot ce i-a ieşit în cale, însă, ajuns în poziţie de şut, a fost controlat discret la glezne, a căzut la 10 metri, însă ,,centralul” Adrian Baghiu nu a acordat penalty.

Ultima fază periculoasă a caransebeşenilor s-a consemnat în minutul 75, când, după un corner bătut de D. Bona, Dovlete a ratat la milimetru lovitura de cap care putea duce la deschiderea scorului. Spre final, reşiţenii au avut şi ei trei ocazii, prin Zgăbei şi Sturzu, de două ori, însă şuturile acestora nu şi-au atins ţinta, iar o dată Socaci a ieşit curajos şi a prins la marginea careului.

Tehnicianul caransebeşean Ion Ibric a început partida cu: Socaci, Abramovici, Covăsală, Patrona, R. Dumitru, Ţimbota, Homan, Feneş, Văcărescu, Bădeţ, Tică; au mai jucat: D. Bona, N. Bona, Dovlete, Drăgan, Lepa, Frenţ, Vaştag, Ivanici, Ciobanu, Juravete.

Muncitorul Reşiţa: Iovanovici, Crăguia, Bobină, Moga, Rarinca, Mihuţescu, Matei, Vasiliu, Hapău, Zgăbei, Micu; au mai jucat: Rotariu, N. Cârjan, Sturzu, Udo. Antrenori: Viorel Lolea, Adrian Cârjan.

A arbitrat la centru Adrian Baghiu, asistat la cele două linii de Dorin Şelep şi Andrei Căluşeru.

  • Marţi, 9 august, într-un meci contând pentru turul al doilea al Cupei României, FC

Caransebeş a jucat în deplasare, la Millenium Giarmata, meciul încheindu-se cu scorul de x-x în favoarea…………………

Sorin ROGOZ