Frânturi de natură într-un loc special


În urbea de pe Timiş şi Sebeş a fost programată recent o nouă acţiune dedicată în special iubitorilor de frumos. Galeria de Artă ,,Corneliu Baba” a Casei Municipale de Cultură ,,George Suru” din Caransebeş a găzduit vernisajul expoziţiei de lucrări plastice cu titlul ,,Locul meu special: Natura – Frânturi”. Cu acest prilej, au fost prezentate o serie de desene aparţinând elevilor de la Grupul Şcolar Construcţii de Maşini Caransebeş, Corpul B, clasa a II-a ,,Step by Step”. Cei mici au luat parte la acţiuni de ecologizare a mediului pe parcursul anului şcolar, sub coordonarea a două organizaţii non-profit, şi anume Asociaţia ,,Natura Ambient” şi Fundaţia ,,Banatul”, ambele din localitate. De asemenea, au fost prezentate unele colaje plastice inedited, realizate de artista Graziela Suciu din plante uscate pe materiale textile, goblen şi piele.

Printre participanţii la acţiune s-au numărat reprezentanţi ai Adminstraţiei Publice, precum viceprimarul Ilie Iova şi city-managerul Nicolae Borcean, dar şi iubitori de artă, elevi şi artişti plastici consacraţi. Ulterior, cei prezenţi au asistat la o prezentare în power-point, reprezentând filosofia de viaţă a autoarei expoziţiei şi viziunea acesteia asupra vieţii şi a mediului înconjurător.

Organizatorii evenimentului au fost Asociaţia ,,Natura Ambient”, Fundaţia ,,Banatul”, Primăria şi Casa de Cultură ,,George Suru” din municipiul Caransebeş. Expoziţia cu titlul ,,Locul meu special: Natura – Frânturi” rămâne deschisă publicului la Galeria de Artă ,,Corneliu Baba” pe o perioadă de două săptămâni. (L. Dinu)