Zborul Şoimilor s-a frânt pe Municipalul din TeiuşViitorul Caransebeş – Şoimii Oţelu Roşu 10-0 (3-0)
După eşecul din Cupa României înregistrat în semifinala din 15 mai, scor 0-2 în faţa eternilor rivali de la Lupac, întâlnire disputată pe terenul sintetic din Valea Domanului, antrenorul caransebeşean a abordat partida de sâmbătă, 18 mai, cu Şoimii Oţelu Roşu, din etapa cu numărul 23 a Ligii a IV-a, cu o formulă de start substanţial schimbată.
Paradoxal – având în vedere scorul final –, prima fază periculoasă şi-au trecut-o în cont oaspeţii, în minutul 8, când Goman a centrat de pe dreapta, Nedelcea a reluat cu capul din interiorul careului, iar portarul Birăescu a prins în doi timpi.
Au urmat două ocazii irosite de caransebeşeni, în minutul 10, când Jula a trimis peste poartă de la 18 metri, şi în minutul 11, atunci când Enache, din faţa porţii, nu a reuşit să ajungă la centrarea trimisă de pe stânga de Negoescu. Trei minute mai târziu, Jula şi Enache au avut un schimb de pase, în final acesta din urmă rămânând singur cu portarul advers la 14 metri, însă şutul său a fost respins cu piciorul de Radu.
A urmat o perioadă de presing făcut de oaspeţi, până în minutul 25, când Negoescu, aflat pe aripa stângă, a trecut de Goman, a intrat în unghi şi a şutat perfect de la 12 metri, la colţul lung, în vinclu, deschizând scorul. Peste doar două minute, după o fază prelungită de atac a gazdelor, purtată pe stânga, Neagu i-a aşezat balonul la 10 metri aceluiaşi Negoescu, care a şutat imparabil în stânga lui Radu, majorând avantajul gugulanilor. Băieţii lui Ion Bica au dus scorul la 3-0 în minutul 38, când portarul Radu l-a faultat pe Enache în suprafaţa de pedeapsă, acelaşi Enache a executat penalty-ul, însă Radu a ghicit colţul şi a respins în lateral, Negoescu a recuperat şi, deşi atacat de trei apărători, a şutat necruţător, trecându-şi în cont un hattrick.
Tânărul portar al oaspeţilor s-a mai evidenţiat o dată în minutul 40, când a reuşit să respingă cu piciorul şutul puternic, de la 14 metri, al lui Enache.
A fost nevoie de doar 7 minute din repriza a doua pentru ca gugulanii să-şi mărească avantajul, în urma unei faze în care Negoescu a pătruns central, i-a pasat printre fundaşi lui Enache, iar acesta l-a driblat pe Radu, ieşit în întâmpinare, şi a trimis în plasă de la marginea careului.
Gazdele puteau să mai înscrie în minutul 55, însă Neagu, aflat la 8 metri, a trecut pe sub centrarea trimisă de Negoescu de pe partea stângă.
S-a făcut 5-0 în minutul 59, după ce Jula, aflat pe stânga, l-a driblat pe Dănciulescu şi, din colţul careului, a trimis plasat la colţul lung, mingea intrând în plasă cu toate că Radu a apucat s-o devieze cu vârful degetelor.
În minutul 65, Dragomir a trimis o centrare de pe stânga, iar nou-intratul Nicola a şutat din cădere, însă Radu a reţinut balonul.
Gazdele şi-au mărit din nou avantajul în minutul 71, după o fază a aceloraşi doi fotbalişti, de această dată Nicola angajându-l pe Dragomir, care, dintre trei adversari, a şutat plasat în stânga lui Radu. Gugulanii au înscris iarăşi după doar două minute, când Jula a recuperat un balon la 20 de metri, a avansat nestingherit şi a şutat plasat din marginea careului mare.
Nicola a dus scorul la 8-0 în minutul 79, atunci când, angajat de Jula pe partea dreaptă, a intrat în careu şi a şutat plasat de la 12 metri, învingându-l din nou pe Radu. Acelaşi Nicola a mai înscris în minutul 83, când a reluat cu capul, de la 8 metri, centrarea venită de pe stânga, de la Dragomir.
Scorul final a fost stabilit în minutul 88, când Nicola l-a angajat în adâncime pe Drăgoi, acesta a şutat de la 16 metri, însă mingea a nimerit într-un fundaş advers, caransebeşeanul a recuperat şi, rămas singur cu Radu, a trimis în plasă în stânga acestuia.
Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, R. Stanislav, R. Cărăuşu, I. Drăgoi, N. Jula, I. Mărgan, C. Arnăut (min. 63, C. Govoşdeanu), A. Megheleş, D. Enache (63, Al. Nicola), A. Neagu (57, B. Dragomir), C. Negoescu (57, F. Boieriu-Ujică); rezervă, N. Stanca. Antrenor, Ion Bica.
Şoimii Oţelu Roşu: C. Radu, M. Goman (57, I. Mationi), G. Dănciulescu, S. Opruţ (46, R. Bodi), O. Dan, G. Anghel (65, L. Obrejan), C. Burchelea, A. Marco, G. Hrudei, S. Caia, D. Nedelcea (65, M. Pîrvu). Antrenor, Ioan Marcu.
A arbitrat la centru Cristian Chitucea, asistat la cele două linii de Cristian Voina şi Viorel Grindean.
Observatori: Adrian Cocoş, Petru Herghelegiu.
Sorin ROGOZ