Fostul şef al Poliţiei Rutiere bagă beţe în roate unei investiţii de un million de lei


Unei investiţii de aproape un milion de lei, care ar trebui dezvoltată în zona centrală a municipiului, i se pun beţe în roate, de nimeni altul decât de către fostul şef al Poliţiei Rutiere Caransebeş, Adrian Bona. Cu toate că documentaţia tehnico-economică a fost aprobată, s-a finalizat licitaţia pentru desemnarea executantului lucrării şi banii sunt cuprinşi în buget,  amenajarea zonei Halici nu poate demara datorită faptului că Adrian Bona refuză să-şi demoleze garajul. Acesta a fost construit acum 20 de ani pe terenul Primăriei, însă de atunci amenajarea urbanistică a zonei a evoluat, iar administraţia locală a hotărât ca, în locul garajelor improprii utilizate de cele 50 de familii, să realizeze aici 100 de noi locuri de parcare. Prin această investiţie s-ar fluidiza traficul rutier din zona centrală, prin deviere pe străzile Ştefan Herce şi Mihail Halici, şi s-ar rezolva problema parcărilor din Centrul civic, ne-a spus Marcel Vela, primarul municipiului. În plus, proiectul mai prevede amenajarea unui loc de joacă pentru copii şi spaţii verzi.

În cele din urmă, după multe eforturi depuse de municipalitate, cu contestaţii în instanţă a proprietarilor respectivelor garaje, aceştia au înţeles să evacueze zona pentru utilitatea publică. Spre nemulţumirea celorlalţi vecini, Adrian Bona l-a luat pe „Nu” în braţe şi nu vrea să cedeze sub nicio formă.

În aceste condiţii, a spus Marcel Vela, Serviciul de Investiţii al Primăriei nu poate da ordinul de începere a lucrărilor, iar constructorul aşteaptă să demareze lucrările pe care administraţia locală le-ar fi vrut finalizate până la Sărbătorile Pascale. „Prin urmare, ori ne înţelegem cu deţinătorul acestui garaj, ori suspendăm lucrările şi-i intentăm process domnului Adrian Bona, după care să începem această lucrare importantă pentru traficul de pe străzile Ştefan Herce, Mihail Halici şi zona Centrului civic”, a mai spus edilul caransebeşean.

Sonia BERGER