A fost Sara, la muzeu…


Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin și al Episcopiei Caransebeșului, a organizat marți, 12 decembrie, în Aula Musei Caransebesiensis, spectacolul tradițional de colinde intitulat Asta-i Sara!

La manifestare au participat Corul Episcopiei Caransebeșului, coordonat de pr. prof. Gheorghe Tistu, Corul Seminarului Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeș, coordonat de pr. Petru Paica, Corul „Colibri” al Parohiei Orodoxe Sf. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, din Caransebeș, coordonat de prof. Maria Ponețchi, elevii Școlii de Artă și Meserii „Ion Românu” din Reșița, coordonați de Daniela Văcărescu, Corul Grădiniței P.P. 4 Caransebeș – coordonatori Maria Țuican și Simina Coșeriu, director Codruța Peia.

Scopul concertului a fost de a promova datinile şi obiceiurile noastre, aşa cum sunt ele păstrate în vatra satului românesc. Crăciunul este celebrat ca dată a naşterii lui Iisus, iar de-a lungul secolelor a devenit o sărbătoare a familiei, marcată de obiceiuri precum colindele, împodobitul bradului şi darurile Moşului, mult-aşteptate de copiii din întreaga lume. (M. Doman)