Exerciţiu rezolvat de pompieri


În cursul săptămânii trecute, pe E70, între localităţile Zăgujeni şi Constantin Daicoviciu, a avut loc un exerciţiu al celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, de cooperare cu forţe şi mijloace în teren, care a urmărit gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident rutier cu victime multiple.

Conform scenariului, în accident au fost implicate trei autoturisme, în urma producerii evenimentului rezultând un număr de zece victime cu diferite leziuni, unele dintre acestea fiind încarcerate. După primirea apelului la Numărul Unic 112, au fost alertate de urgență forțele din cadrul Inspectoratului și structurile cu care se cooperează în cazul accidentelor cu victime multiple, se arată într-un comunicat al ISU „Semenic”. A fost activat Planul Roșu de intervenție, iar structurile responsabile s-au mobilizat la locul accidentului pentru descarcerarea, acordarea primului-ajutor calificat și salvarea victimelor, precum și pentru limitarea și înlăturarea efectelor evenimentului. Scopul exercițiului a fost verificarea 

viabilității procedurilor și planurilor operative și de cooperare, fluxului informațional, capacității de reacție și de decizie a factorilor implicați, precum și antrenarea structurilor cu atribuții în gestionarea acestui tip de situație de urgență, se mai arată în respectivul comunicat. (B. Naum)