În formulă completă, Consiliul Local hotărăşte…


După ce, în urmă cu o lună, Maria Nicolcioiu şi-a dat demisia din calitatea de consilier local şi din cea de membru al Organizaţiei PDL Caransebeş, în cadrul ultimei şedinţe a legislativului local locul a fost ocupat de Mirela-Dorina Dragomir. În cadrul aceleiaşi întruniri, aleşii caransebeşeni au adoptat o serie de hotărâri, printre care alocarea din bugetul local a unor bani pentru îmbunătăţirea câtorva sisteme de supraveghere video, precum şi actul adiţional prin care municipalitatea cedează Consiliului Judeţean unul dintre cele două hangare ale Aeroportului. (C. Senco, S. Berge

După demisia din calitatea de consilier local şi din cea de membru al Organizaţiei PDL Caransebeş, prezentată în urmă cu o lună de Maria Nicolcioiu, locul rămas vacant în legislativul local a fost ocupat de Mirela-Dorina Dragomir. Validarea proaspătului consilier a avut loc în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local, din data de 16 noiembrie. Tototdată, Mirela-Dorina Dragomir a devenit şi membră în cadrul Comisiei de specialitate Nr. 3, pentru Servicii publice, comerţ, agricultură şi turism, a legislativului.

În cadrul aceleiaşi reuniuni, plenul a decis alegerea unui nou preşedinte de şedinţă pentru următoarele trei luni, în persoana consilierului liberalul Marius Isac. S-a trecut apoi la celelalte puncte aflate pe ordinea de zi, iar cei prezenţi au decis alocarea din bugetul local a aproximativ 21.000 de lei pentru îmbunătăţirea sistemelor de supraveghere video şi antiefracţie de la la Serviciul de Impozite şi Taxe, precum şi a celui de pe străzile municipiului, din cauza vandalizărilor înregistrate în ultima vreme.

De asemenea, tot în aceeaşi şedinţă a fost aprobat şi Actul adiţional încheiat între Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin, prin care municipalitatea din Caransebeş transmite unul din cele două hangare pe care le deţinea pe Aeroportul din Caransebeş, către forul judeţean.

Am considerat că Aeroclubul Caransebeş îşi poate desfăşura activitatea şi într-un singur hangar, fiind de acord ca celălalt să fie folosit de către principalul acţionar de la Aeroport, pentru masterplanul pe care intenţionează să-l realizeze pentru revigorarea activităţii de transport aerian“, a spus edilul-şef, Marcel Vela.

Pe ordinea de zi s-a mai aflat şi un proiect de hotărâre privind construirea unei scene definitive din lemn pe esplanada din Piaţa Centrală, acolo unde, recent, s-a desfăşurat prima ediţie a Festivalului „Toamna la gugulani“. Scena va fi administrată de Casa de Cultură „George Suru“ şi este destinată spectacolelor folclorice, manifestărilor culturale şi de promovare a produselor tradiţionale.

Carmen SENCO

Sonia BERGER