Prefectul, mulţumit de pregătirile pentru deszăpezireÎn cursul săptămânii trecute, prefectul judeţului, Cristian Gâfu, a efectuat o inspecţie în teren pentru a verifica pregătirile pentru deszăpezire în sezonul rece. Au fost controlate Bazele de deszăpezire de la Caraşova, Caransebeş şi Slatina-Timiş, aparţinând Secţiei de Drumuri Naţionale Caransebeş, respectiv Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.
În acest moment, la Baza Caraşova există două autobasculante cu lamă şi răspânditor de materiale, stocul de sare se ridică la1.000 de tone (98,16%), iar cel de clorură de calciu la 6,60 tone (33%).
La Baza din Caransebeş sunt tot două autobasculante cu lamă şi răspânditor de materiale, stocul de sare este de 997,6 tone (97,92%), iar cel de clorură de calciu de 30 de tone (100%).
Baza Slatina-Timiş este dotată şi ea tot cu două autobasculante cu lamă şi răspânditor de materiale, stocul de sare este de 865,54 tone (98,95%), iar clorura de calciu este în cantitate de 8 tone (40%).
Toate aceste baze au pregătite şi spaţii de cazare pentru personal, am fost informaţi de Biroul de presă al Instituţiei prefectului. „Menţionăm că săptămâna viitoare se vor încheia şi contractele pentru închirierea utilajelor suplimentare, acestea urmând a fi chemate în baze doar în momentul în care situaţia din teren va necesita intervenţia lor. Prefectul s-a declarat mulţumit de modul în care decurg pregătirile şi este optimist că, în caz de intervenţii, operaţiunile vor decurge fără probleme şi se vor desfăşura cu promptitudine”, se mai arată în comunicatul de presă.
Mădălina DOMAN