Caraş-Severinul mai vrea 16 microbuze


Judeţul Caraş-Severin dispune, în momentul de faţă, de 70 de microbuze şcolare pentru transportul elevilor, funcţionale şi cu verificările tehnice la zi, dar numărul acestora este insuficient pentru a acoperi toate rutele pe care circulă elevii cărăşeni. Conform declaraţiilor reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, ar mai fi nevoie de 11 astfel de autovehicule pentru a asigura transportul tuturor elevilor la şi dinspre şcoală. De curând, conducerea ISJ a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale suplimentarea numărului de microbuze, la ora actuală fiind în desfăşurare licitaţia publică pentru achiziţionarea acestora.

Conform inspectorului Ioan Moatăr, purtător de cuvânt al ISJ Caraş-Severin, odată cu finalizarea licitaţiei şi repartizarea autovehiculelor, 11 unităţi de învăţământ din judeţ vor intra în posesia respectivelor microbuze până la sfârşitul anului.

Pe lângă autovehiculele solicitate de şcoli, Inspectoratul Şcolar Judeţean a mai cerut de la Ministerul Educaţiei Naţionale încă cinci microbuze cu dotări speciale, destinate elevilor cu dizabilităţi.

La nivel naţional, Ministerul Educaţiei doreşte achiziţionarea unui număr de 600 de microbuze şcolare, pentru care va plăti peste 16 milioane de euro.

Sonia BERGER