Foc misterios pe Strada Ardealului


Magazia de lemne a unei familii domiciliate în imobilul numărul 53 de pe Strada Ardealului, din municipiul Caransebeş, a fost făcută scrum în urma unui puternic incendiu. Îngroziţi de înălţimea flăcărilor şi de fumul înecăcios, locatarii imobilului au sunat la Numărul Unic de Urgenţă 112. Panicaţi, atât aceştia, cât şi vecinii au intervenit imediat cu găleţi cu apă. Cauza producerii incendiului a rămas însă învăluită în mister, căci nimeni nu a putut să explice de la ce a izbucnit focul, întrucât magazia nu era racordată la electricitate, iar aici nu existau niciun fel de materiale inflamabile.

Din fericire, datorită intervenţiei prompte a Pompierilor caransebeşeni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Semenic”, focul nu s-a extins la celelalte clădiri din zonă. Totuşi, în timpul incendiului au ars diverse bunuri depozitate în magazine, şi anume două biciclete, un motoferăstrău, câteva saltele, lemne de foc, haine, dar şi cuşca celor două patrupede ale familiei, care, în aceste condiţii, au înnoptat sub acelaşi acoperiş cu stăpânii lor.

Şeful Gărzii de Intervenţie din cadrul Detaşamentul de Pompieri din urbea de pe Timiş şi Sebeş, Vartolomei Velescu, a intervenit la locul evenimentului cu două autoutilitare speciale şi nouă subofiţeri. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor exacte care au condus la declanşarea incediului.

Liviu DINU