Voleibaliştii, debut cu… dreapta în Cupa României


Sâmbătă, 27 septembrie, Sala Polivalentă din Pipirig a găzduit manşa tur din Cupa României la volei, dintre CS Banatul Caransebeş şi Phoenix Şimleu Silvaniei. Gazdele s-au impus cu scorul de 3-1, pe seturi 25-19, 25-20, 22-25 şi 25-22.

La CS Volei Club Banatul Caransebeş, antrenorul Pavel Craia i-a trimis sâmbătă pe suprafaţa de joc pe Oprişor, Aleksic, Birău, Lung, Borota, Vânătoru şi libero-ul Iovic, lipsind bosniacul Nenad Sormaz, care are drept de joc începând din această săptămână.

Mergem la Şimleu Sivaniei să câştigăm. Încă avem jucători cu probleme medicale, Oprişor joacă cu ruptură, Birău are ceva probleme la cot, Sormaz va intra de abia de săptămâna viitoare. Am avut şi ceva greşeli la serviciu şi în blocaj. În retur mergem la ei şi poate învingem tot cu 3-1”, a spus tehnicianul gugulan Pavel Craia.

Puteam să avem meciul mai uşor la 2-0 la seturi pentru noi, dar o relaxare din partea noastră ne-a costat un set. Victoria cu 3-1 ne dă mari şanse în returul de la ei. Vrem să câştigăm cel puţin două seturi acolo şi să ne calificăm…”, a declarat, la sfârşitul partidei, şi ridicătorul Laurenţiu Vânătoru.

Parţial, sunt mulţumit de jocul echipei mele. Rezultatul, din punctul meu de vedere, este echitabil, atâta timp cât gazdele au jucat mai bine decât noi. Păcat că nu am reuşit să arătăm mai mult astăzi. Sper ca în retur să jucăm mai bine şi să se decidă calificarea la Şimleu. Şansele sunt de 50-50”, a spus după meci antrenorul oaspeţilor, Mircea Abraham.

Sorin ROGOZ