La FC Caransebeş a sunat adunarea!


Luni, 14 iulie, lotul nou-promovatei în Liga a II-a, FC Caransebeş, s-a reunit pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş. La întâlnire a venit întreg staff-ul tehnic, precum şi jucătorii din vechea gardă păstraţi la echipă, cărora li s-au alăturat noile achiziţii făcute de club în această vară.

Din discuţiile purtate cu managerul Sorin Boiangiu, am reţinut că au venit la echipă portarul Valentin Coca şi Fabian Himcinschi de la Poli Timişoara, Octavian Rusu şi Bogdan Centea de la Mama Mia Becicherecu Mic, Cătălin Bujor şi Alexandru Manea de la Gloria Arad, Dănuţ Bilia de la FC Ineu, Andrei Dicu şi Adrian Ionel Ştefan de la Minerul Motru, Lucian Todea de la Râmnicu Vâlcea, atacanţii Iulian Alexandru Tecsi de la UTA şi Elvis Dârvaru de la FC Hunedoara, precum şi Adrian Manea de la Voluntari. Octavian Drăghici, de la FC Olt, se va alătura în curând lotului, deoarece în momentul de faţă el urmează udani sandru.jpg george galamaz.jpg sorin balu.jpg sorin boiangiu 1.jpgn tratament medical.

„Au plecat de la echipă Darius Haidău, la Politehnica Timişoara, Narcis Laurenţiu, Roberto Artimon, Andrei Dubei, Bogdan Roiu, Alexandru Ionescu, Bogdan Steop, Alexandru Vlăduţi şi Dan Constantinescu. În ceea ce priveşte acoperirea pe posturi, stăm binişor, dar, ca în orice echipă, este loc şi de mai bine şi, cu siguranţă, unde suntem deficitari, vom completa pe parcurs”, a mai spus Sorin Boiangiu.

O surpriză o constituie anunţul făcut de Dan Şandru, unul dintre jucătorii de bază ai echipei gugulane în campionatul trecut, care a declarat că se retrage din viaţa sportivă, deşi are doar 27 de ani. „Am decis ca în această vară să-mi închei cariera de fotbalist, fiindcă vreau să mă ocup de afacerile familiei. Le doresc băieţilor multă baftă în următorul sezon de liga a doua şi le mulţumesc tuturor celor cu care am colaborat anul trecut, care a fost un an reuşit, atât pentru noi, cât şi pentru Caransebeş. Decizia de a renunţa la activitatea de fotbalist este irevocabilă, sută la sută“, a declarat Dan Şandru.

„Am venit la Caransebeş cu intenţia de a face ceva frumos aici. Mă bucur că am venit într-un oraş în care toată lumea îşi doreşte să facem o treabă bună, avem un primar care ne acordă tot sprijinul şi nu putem decât să ne bucurăm că este alături de noi”, a spus noul preşedinte al clubului caransebeşean, George Galamaz. Referitor la faptul că, la ultimele meciuri din sezonul trecut, a fost prezent în tribună alături de Dan Alexa, Galamaz a declarat: „A fost un plan al nostru, gândit mai demult, conform căruia urma să definitivăm totul atunci când FC Caransebeş va promova”. Deocamdată – a mai spus preşedintele clubului gugulan –, la echipă sunt mulţi jucători veniţi în probe, urmând ca în viitor să se ia o decizie în privinţa acestora, dar cel care va avea ultimul cuvânt va fi antrenorul Sorin Bălu. „Ne dorim ca cetăţenii să fie alături de noi, să ne sprijine, iar noi promitem că vom face tot ce depinde de noi pentru a câştiga cât mai multe meciuri”, a adăugat George Galamaz.

În încheiere, am stat de vorbă cu noul antrenor al FC Caransebeş, Sorin Bălu, cel care în campionatul trecut a stat pe banca tehnică a principalei contracandidate la promovare, mama Mia Becicherecu Mic. „Este primul antrenament. Sunt bucuros că am ajuns la Caransebeş, pentru că este un nivel superior. Îmi doresc să reuşesc împreună cu staff-ul nostru, cu preşedintele Galamaz, cu managerul Boiangiu, să facem din Caransebeş o echipă bună, o echipă care să fie mândria oraşului şi o echipă care să se ridice la nivelul aşteptărilor spectatorilor noştri. Cunosc foarte bine toţi jucătorii de la FC Caransebeş, sunt jucători valoroşi. Împreună cu cei care vor veni, repet, vrem să facem o echipă frumoasă, o echipă bună, care să aducă mulţumire în rândul comunităţii din Caransebeş. Referitor la programul nostru, această săptămână este de readaptare la efort, plus teste fizice, să vedem nivelul de pregătire a echipei. Fiecare antrenament se va încheia cu joc, iar după meciul de sâmbătă noi vom trage linie şi vom stabili lotul care se va pregăti şi va intra în cantonament începând de luni (21 iulie, ora 13 – n.r.). Va fi un cantonament pe plan local, cu antrenamente duble, din punct de vedere fizic, pentru că suntem în perioada de acumulări fizice specifice“, a spus Sorin Bălu.

FC Caransebeş va disputa primul meci de verificare în compania echipei FC Ineu, sâmbătă, 19 iulie, de la ora 13.

Sorin ROGOZ