Finul Pepe şi naşa Andra au făcut spectacol la Caransebeş


La Ruga de la Oraş,

Finul Pepe şi naşa Andra au făcut spectacol la Caransebeş

 Timp de patru zile, la sfârşitul săptămânii trecute şi până luni, 23 aprilie, la Caransebeş s-a desfăşurat Ruga de la Oraş, manifestare organizată de Primăria municipiului şi Casa de Cultură „George Suru”. Chiar dacă, uneori, vremea nu a ţinut cu gugulanii, totuşi, câteva mii de caransebeşeni şi invitaţi ai acestora au venit, seară de seară, în Parcul Teiuş, pentru a urmări spectacolele de înaltă ţinută oferite de artişti. Au evoluat pe scenă Ansamblurile de dansuri populare din Caransebeş, Armeniş, Borlova, Bolvaşniţa, interpreţi îndrăgiţi de muzică populară, trupa „Vama”, dar şi proaspătul însurăţel Pepe, precum şi Andra, care, împreună cu soţul ei, Cătălin Măruţă, au fost naşii de cununie ai binecunoscutului interpret de muzică latino. (C. Senco)

În ciuda ploii, care a căzut în câteva rafale la Caransebeş, ediţia din acest an a Rugii de la Oraş a fost o reuşită. În cele patru zile ale manifestării, mii de caransebeşeni şi invitaţi de-ai lor s-au bucurat de manifestările organizate, ca de fiecare dată, de Primăria municipiului şi Casa de Cultură „George Suru”.

Ruga a debutat vineri, 20 aprilie, la ora 17, cu Parada participanţilor, a portului şi a jocului popular. Alaiul, format din membrii ansamblurilor folclorice care au prezentat spectacolul de muzică şi dansuri populare în acea seară, a plecat din Piaţa Revoluţiei şi s-a deplasat pe traseul: Arcul Împăcării – Piaţa Elie Miron Cristea – Str. Episcopiei – Piaţa G-ral. I. Dragalina – Str. Nicolae Bălcescu – Str. Cloşca – Parc Teiuş. Pe scena amplasată în punctul final, a fost prezentat spectacolul „Cântec, joc şi voie bună”, susţinut de Ansamblurile „Mlădiţe bănăţene” de la Grădiniţa P.P. Nr. 4 din Caransebeş, „Gugulanul” din Borlova, „Armenişana” din Armeniş, „Florile Semenicului” din Bolvaşniţa, „Junii Gugulani” al Casei de Cultură Caransebeş şi membrii Cursului de jocuri populare de la Casa de Cultură Caransebeş, acompaniaţi de formaţia „Olanii” şi soliştii vocali Ştefan Isac, Daniela Văcărescu, Loredana Sitaru, Vanesa Olan, Florica Franţ, Doriana Talpeş şi Cornelia Lupulescu. Începând cu ora 20, a avut loc spectacolul folcloric extraordinar susţinut de Ansamblul „Cununa Timişului” din Ghiroda, judeţul Timiş, dirijat de Adrian Scorobete, şi de soliştii Ciprian Pop şi Milena Ţăran.

Sâmbătă, 21 aprilie, a fost seara muzicii populare sârbeşti. Pe scena din Parcul Teiuş, spectacolul a fost reluat, de la ora 18, cu Ansamblul folcloric „Mladost” al Uniunii Sârbilor din Timişoara, urmat de spectacolul folcloric extraordinar susţinut de Ansamblul „Branko Radicevic” din Ulmi, Serbia.

Duminică, de la ora 16.30, membrii Şcolii de dans „Magnum Team” din Caransebeş şi Reşiţa au făcut o demonstraţie de dans sportiv şi de societate, iar de la ora 17.30, pe scenă a urcat grupul „The Best Beat! (tribute to Beatles) din Beograd, Serbia. Pentru iubitorii muzicii clasice, la Catedrala „Învierea Domnului” din Centrul civic a avut loc un concert simfonic cu piese de mare popularitate, susţinut de Filarmonica de Stat din Arad, dirijor Cristian Neagu, solistă – soprana Cristina Oltean, din Cluj-Napoca. Spectacolul a continuat şi în Parcul Teiuş, unde, începând cu ora 18.30, a urcat pe scenă grupul german „Daggu Project”. Vremea plăcută, dar şi calitatea invitaţilor au adus din nou, duminică, în Teiuş, o mulţime de oameni dornici de distracţie. Spectacolul a fost asigurat de Pepe&Band, iar, spre satisfacţia mulţimii, Pepe a acceptat să se lase fotografiat alături de fanii dornici să rămână cu o amintire. A urmat un concert extraordinar al grupului „Vama”, Tudor Chirilă dovedindu-se a fi în mare formă. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii.

Luni, 23 aprilie, când creştinii au prăznuit sărbătoarea Sfântului Gheorghe, manifestările au fost deschise la ora 17 de Ansamblul folcloric „Hora Caraşului” din Orşova şi de soliştii Lăcrămioara Radu, Georgian Schinteie, Mirabela Drăgoie, Maria Velcotă, Cătălin Chişărău, urmat de spectacolul folcloric susţinut de Ansamblul profesionist „Doina Timişului” al Casei de Cultură din Timişoara şi soliştii vocali Lavinia Buru, Camelia Florea şi Florin Boita. De la ora 20.30 a avut loc recitalul de excepţie prezentat de Andra&Band şi Săndel, fratele Andrei, spectacol care a încheiat ediţia din acest an a Rugii de la Oraş.

Carmen SENCO

Foto: Doru BĂLĂŞOIU

Ana-Maria PECIOARA