Felix Borcean se întoarce la Primărie. Pentru încă 4 ani 1În urma numărării voturilor exprimate la Caransebeş pentru alegerile locale din 27 septembrie, Felix Borcean a câştigat încă un mandat în fotoliul de edil al municipiului de pe malurile Timişului şi Sebeşului, fiind declarat învingător în 20 din cele 21 de secţii de votare de pe raza oraşului. El a obţinut 4.162 de voturi, fiind urmat de candidatul PNL, Andra Pleşa, cu 2.596 de voturi, şi de Felician Pasere, din partea Pro România, cu 1.627 de voturi.
Imediat după aflarea rezultatelor, Felix Borcean a declarat că se aștepta să câștige și le-a mulțumit celor care l-au votat, cărora le-a transmis că urmează patru ani de normalitate. „M-am așteptat, conform sondajelor, la această victorie, dar aveam și dubii, este și o confirmare, într-o anumită secție, într-un anumit cartier, s-a umblat la votanți. Dar asta este o altă problemă, am trecut peste ea. Ce vreau să transmit este mulțumirea mea față de cei care mi-au acordat această încredere, față de cetățenii din Caransebeș, care au înțeles că trebuie să urmeze patru ani de liniște și de normalitate”, a spus vechiul şi noul edil al municipiului.
Întrebat referitor la noua posibilă majoritate din Consiliul Local, Felix Borcean a declarat că așteaptă să vadă rezultatele, care pot fi diferite de cele pentru funcția de primar. „Vrem să vedem care este configurația Consiliului Local și apoi vom discuta. La Consiliul Local probabil că va fi o luptă de cu totul și cu totul altă natură. Sunt primar independent și am spus tot timpul că un primar independent poate să facă mai ușor majoritățile în legislativul local și să aibă o conlucrare mai bună decât un primar încartiruit într-un partid politic”, a mai spus noul primar.
După numărarea voturilor, configuraţia noului Consiliu Local al municipiului Caransebeş arată astfel: PNL – 7 membri, PSD – 6, Pro România – 3, USR PLUS – 2, iar PMP un membru.
În ceea ce priveşte lupta pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, liberalul Romeo Dunca s-a impus la câteva mii de voturi în faţa fostului preşedinte social-democrat Silviu Hurduzeu.
Enumerăm în cele ce urmează şi primarii care vor conduce în următorii patru ani destinele unor comune din zona Caransebeşului: Armeniş – Cristian Vela (PNL), Băuţar – Romeo Răduţă (PNL), Bucoşniţa – Vichente Suru (Pro România), Constantin Daicoviciu – Daniel Boambeş (PSD), Ezeriş – Ioan Rusu (PNL), Glimboca – Petru Crâsnic (PNL), Păltiniş – Ioan Popovici (Pro România), Slatina-Timiş – Gheorghe Roma (PNL), Teregova – Maria Damian (PSD), Turnu Ruieni – Cosmin Belci (PNL), Zăvoi – Doru Cîrdei (PNL).
Sonia BERGER


Un gând despre “Felix Borcean se întoarce la Primărie. Pentru încă 4 ani

Comentariile sunt închise.