Felix Borcean recomandă gospodărirea atentă a apei în Valea Cenchii 1După ce, în 2016, în cartierul caransebeşean Valea Cenchii a fost inaugurat sistemul de alimentare cu apă, realizat din fonduri de la bugetul local, constând dintr-un foraj la adâncimea de 130 de metri care înlocuia minibarajul care îi deservea pe cetăţenii din zonă, de el beneficiind aproximativ 400 de case şi 700 de locuitori, iată că zilele acestea rezervorul a secat.
Având în vedere această situaţie, primarul municipiului, Felix Borcean, a postat un îndemn pe pagina sa de Facebook.
„Forajul de apă de adâncime din Valea Cenchii a fost o soluție temporară pentru locuitorii cartierului, înlocuind aducțiunea creată de aceștia prin anii ‘70. Spun temporară, pentru că societatea Aquacaraș ar fi trebuit până în prezent să introducă apă și canal în acest cartier, dar și în alte zone ale orașului.
Zilele acestea, de vară caniculară, dublate de construirea, în ultimii 4 ani, de noi construcții în zonă, au secătuit rezervorul. Consumul gospodăresc a crescut, probabil firesc, fiecare gospodărie, pe lângă consumul menajer, folosind apa și în alte scopuri.
Le recomand cetățenilor cartierului Valea Cenchii să gospodărească atent apa și să se gândească și la ceilalți utilizatori.
Menționez că în Valea Cenchii apa este necontorizată și gratis”.
Viceprimarul Felician Pasere a declarat, în şedinţa de marţi a Consiliului local, că s-a identificat o soluţie de moment, respectiv achiziţionarea a încă unui bazin, pe lângă cel de 30.000 de litri existent, în care să se stocheze apa, dublată de măsura opririi apei pe timpul nopţii, pentru a se reuşi umplerea celui de al doilea rezervor. (B. Meteş)


Un gând despre “Felix Borcean recomandă gospodărirea atentă a apei în Valea Cenchii

Comentariile sunt închise.