Andrei Ungur, despre provocările noului deceniuSecretarul de stat caransebeşean Andrei Ungur a participat recent la Conferința „Building Sustainable & Resilient Cities”, organizată de Idea Events, în colaborare cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului României. Dezbaterile aferente au fost constructive și dinamice, vizând o tematică de actualitate, respectiv dezvoltarea durabilă urbană și rezilienţă.
„În calitate de secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, am avut o intervenție prin care am evidențiat provocările indisolubile ale noului deceniu, respectiv adaptarea la schimbările climatice prin reziliență urbană, planificarea spațială pentru dezvoltarea orașelor în creștere și a celor în declin, în locuri incluzive și competitive, fără însă a pierde din vedere Noua Cartă de la Leipzig, adoptată în mai 2020. Aceasta oferă un cadru de politici pentru a realiza obiectivele europene și globale la scară urbană.
Prin urmare, pentru a asigura transpunerea la nivel național a acestor abordări, (1) am prezentat proiectul MDLPA denumit «Elaborarea politicii urbane ca instrument de consolidare a capacității administrative și de planificare strategică a zonelor urbane din România» și (2) am subliniat faptul că se lucrează la identificarea unor soluții care să sprijine autoritățile publice locale în actualizarea cadrului strategic de la nivel local, în cadrul Componentei 10 din PNRR, Fondul local pentru tranziția verde și digitală”, a scris Andrei Ungur pe pagina sa de socializare. (B. Meteş)